ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Presentació de l'aprovació inicial del POUM - any 2015
 
Imprimir

El Pla d’Ordenació Urbanística, el POUM d’un municipi, és una eina que sobrepassa els àmbits específics de l’urbanisme local. Un POUM és medi ambient, és sanitat, és equipaments culturals i esportius, és participació ciutadana i és, en definitiva, POBLE.  Canet de Mar disposarà finalment d’un POUM, després de molts anys figurant a les agendes polítiques i per fer-lo possible hi estem implicats tots els partits polítics del municipi, tant els del govern com els de l’oposició.  Només treballant plegats aconseguirem fixar les bases del Canet del futur.

Amb consens i bona entesa, el POUM de Canet de Mar arribarà a bon port. Tenim les línies mestres molt clares. Aquest no és un POUM expansiu.  No volem, en cap cas, que Canet creixi per damunt de l’autopista. Aquesta és una línia vermella que no traspassarem. Com tampoc volem créixer sense mesura a nivell poblacional. Un POUM és un Pla d’Ordenació. I posar ordre és el que intentarem a partir d’ara. Es tracta d’ordenar definitivament el territori amb vista als propers 15 – 20 anys.

La prioritat són les persones, que són, al cap i a la fi, les qui han de viure i conviure en aquest territori que és de tots. El POUM ens ajudarà a millorar les condicions de vida col·lectives, perquè és condicionant l’espai comú, com contribuïm en la construcció del futur dels nostres fills i néts.

Us convido a participar-hi, a dir-hi la vostra. La comunicació serà essencial en tot el procés. La comunicació és la informació de doble via. Cal que aprenguem a intercanviar dades, opinions i dubtes, perquè el futur és de tots nosaltres.

Construïm-lo plegats! 

Jesús Marín i Hernàndez
Alcalde de Canet de Mar (2011-2015)


Presentació del regidor d'Urbanisme


En matèria urbanística, Canet de Mar ja va fer els deures al gener del 1992 en aprovar les Normes Subsidiàries de Planejament i, posteriorment, en aprovar-ne el text refós, al setembre del 2005. Ara ha arribat el moment de fer un Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), més tenint en compte que totes les forces polítiques ho portaven al seu programa a les últimes eleccions.

Un Pla urbanístic no és únicament un document tècnic i administratiu. El Pla hauria de ser el reflex d’una voluntat de pacte social, d’acord ciutadà que es concreta en un seguit d’objectius, criteris i determinacions pel desenvolupament futur del poble.

Sovint els POUMs s’elaboren contractant un equip redactor extern, format per arquitectes, economistes, juristes i altres professionals que, d’acord amb l’Ajuntament, desenvolupa tots els treballs necessaris per tirar endavant el POUM.

A Canet, la cosa ha anat diferent. S’ha proposat als nostres tècnics municipals la possibilitat de fer el POUM amb els recursos propis de la casa, comptant, això sí, amb ajudes puntuals externes (economistes, tècnics de mobilitat, de  participació ciutadana, etc.). Després de valorar la proposta, tant des del punt de vista de la despesa com de les garanties sobre la qualitat final dels treballs, hem decidit tirar endavant el POUM amb el suport d’un arquitecte coneixedor del nostre poble i amb experiència en l’elaboració de POUMs a altres municipis. Així, encapçalat pel tàndem d’en Joaquim Ginesta i l’arquitecta municipal, Alba Farré, i ajudats per tots els tècnics i treballadors municipals, tirem endavant el projecte, assumint els treballs amb els nostres propis recursos.
 
És en aquest context que us encoratjo a participar en una feina que, no només està oberta als tècnics i als especialistes, sinó al conjunt de ciutadans que fan que Canet sigui un poble model.

Josep M. Masvidal Serra
Regidor d'Urbanisme (2011 - 2015)


(presentació de l'aprovació inicial del POUM - any 2015)

^