ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
On cal llençar els envasos buits de gel hidroalcohòlic i els guants i mascaretes d´un sol ús?
PUBLICAT Dimarts, 24.11.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic
mascareta guants llençar on

Des de l’Àrea de Medi Ambient de Canet de Mar es vol conscienciar i recordar a la ciutadania on cal llençar les mascaretes, els guants d’un sol ús i els envasos de gel hidroalcohòlic i com cal gestionar els residus en cas de ser positiu de COVID-19.

La situació que estem vivint actualment ens ha portat a generar una gran quantitat de residus nous que cal tractar amb cura per evitar riscos. Aquest és el cas dels guants i les mascaretes d’un sol ús.

Aquests residus, per l’alt risc biològic que suposen, no es poden reciclar i poden suposar un risc per a les persones que puguin tenir contacte amb aquests elements. Per aquest motiu, cal ser molt curosos a l’hora de llençar aquests residus. Concretament, les mascaretes i els guants cal dipositar-los a la fracció resta i els envasos de les solucions hidroalcohòliques han d’anar a envasos.

És important no llençar les mascaretes i els guants a terra i evitar dipositar-los dins les papereres que hi ha al carrer, ja que amb el vent podrien acabar a terra.

Seguint amb les indicacions de l’Agència Catalana de Residus, des de l’Ajuntament volem recordar com han de tractar els residus generats per persones positives de COVID-19 o que creuen que ho poden ser.

  • Fent ús de guants i mascareta, cal dipositar tots els residus de la persona contagiada en una bossa de plàstic dins d’un cubell, preferiblement amb tapa i pedal, a l’habitació. Amb aquests residus no s’ha de fer cap separació per al reciclatge.
  • Tancar la bossa i dipositar-la dins d’una altra bossa de plàstic juntament amb els guants i la mascareta de la persona que ha manipulat aquests residus.
  • Un cop tancada aquesta segona bossa, dipositeu-la dins la bossa corresponent a la fracció RESTA del domicili i col·loqueu l'etiqueta de color taronja de "bolquers".
  • Dipositeu la bossa RESTA  directament al carrer, a terra davant de la façana.
  • En acabar, realitzeu una neteja completa de mans, amb aigua i sabó (o amb una solució hidroalcohòlica) durant almenys 30 segons.

Els familiars d'aquestes persones poden passar a recollir aquestes etiquetes a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) situada a l'edifici de l'Ajuntament o a la comissaria de la Policia Local de Canet. En cas de no poder-se desplaçar fins a la zona, es poden demanar a través del correu electrònic: canet.sanitat@canetdemar.cat i des de l'Ajuntament us les farem arribar.

NOTÍCIA | Com tractar els residus si tinc la COVID-19 o crec que ho puc tenir

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^