Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Com tractar els residus si tinc la COVID-19 o crec que ho puc tenir
PUBLICAT Dilluns, 23.03.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic
Com treure residus

L’Agčncia Catalana de Residus ha fet arribar una sčrie de mesures que cal tenir en compte a l’hora de tractar els residus de les persones  que han donat positiu a la prova del Coronavirus, que es troben aīllades i per aquelles persones que creuen que poden estar contagiades.

Etiqueta BolquersPer seguretat, des de l'Ajuntament de Canet de Mar s'ha decidit que totes aquelles persones contagiades o que creuen que ho poden estar per la simptomatologia que presenten poden treure cada dia els residus. Aquests perō cal que estiguin identificats amb l'etiqueta de color taronja que serveix per poder treure diāriament els bolquers, excrements d'animals i altres. 

Els familiars d'aquestes persones poden passar a recollir aquestes etiquetes a l'Oficina d'Atenciķ Ciutadana (OAC) situada a l'edifici de l'Ajuntament o a la comissaria de la Policia Local de Canet. En cas de no poder-se desplaįar fins a la zona, es poden demanar a través del correu electrōnic: canet.sanitat@canetdemar.cat i des de l'Ajuntament us les farem arribar. 

Quč fem amb aquests residus?

  1. Fent ús de guants i mascareta, cal dipositar tots els residus de la persona contagiada en una bossa de plāstic dins d’un cubell, preferiblement amb tapa i pedal, a l’habitaciķ. Amb aquests residus no s’ha de fer cap separaciķ per al reciclatge.
  2. Tancar la bossa i dipositar-la dins d’una altra bossa de plāstic juntament amb els guants i la mascareta de la persona que ha manipulat aquests residus.
  3. Un cop tancada aquesta segona bossa, dipositeu-la dins la bossa corresponent a la fracciķ RESTA del domicili i colˇloque l'etiqueta de color taronja de "bolquers".
  4. Dipositeu la bossa RESTA  directament al carrer, a terra davant de la faįana.
  5. En acabar, realitzeu una neteja completa de mans, amb aigua i sabķ (o amb una soluciķ hidroalcohōlica) durant almenys 30 segons.

Cal remarcar que estā totalment prohibit dipositar la bossa de restes d’una persona contagiada en els contenidors o cubells de qualsevol de les fraccions de recollida selectiva o abandonar-les a la via pública.

L'horari per treure la brossa segueix sent el mateix: de 20 a 22h.

TOTS ELS RESIDUS D'AQUESTS DOMICILIS S'HAN DE LLENĮAR COM A REBUIG!!

Des de l'Ajuntament de Canet de Mar recordem que la Deixalleria estā tancada i que s'ha cancelˇlat, fins que acabi l'estat d'alarma, el servei de recollida de trastos vells / voluminosos. Per tant, demanem que no abandoneu aquestes deixalles al carrer. Guardeu-les a casa fins que tot torni a la normalitat. Tanmateix, per residus petits, resta en funcionament el servei de Mini Deixalleria ubicat a la Plaįa Mercat. 

Estat d'Alarma residus Coronavirus

Estat d'Alarma residus Coronavirus

Fitxer: ESTAT_D_ALARMA_2.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pāgines: 1
Mida: 1,14 MB

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^