ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
GUIA: Tot el que cal saber sobre la Fase de Nova Normalitat
PUBLICAT Divendres, 19.06.2020
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic
portada nova realitat

Canet de Mar, juntament amb la resta de poblacions de Catalunya, es troba a la Fase de ‘Nova Realitat’ decretada pel Govern de la Generalitat de Catalunya. Amb aquest decret, es posa fi a la Fase 3 de la desescalada i s’inicia la ‘ fase de represa’.

Tot i que encara no es coneix la durada exacte d’aquesta fase, està previst que s’allargui fins que hi hagi una vacuna o un tractament eficaç contra la COVID-19. Aquesta nova fase està basada en la convivència amb el coronavirus, la prudència  i l’autoresponsabilitat.


NOVES MESURES DE SEGURETAT

Ús de mascareta

L’ús de mascareta és, des del passat dijous 9 de juliol, obligatori a Catalunya per evitar el contagi i la propagació de la COVID-19. Per tant, les persones de més de 6 anys estan obligades a portar la mascareta degudament posada en la via pública, espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic i que es trobi obert al públic, encara que es pugui mantenir la distància física de seguretat.

La mascareta és obligatòria al transport públic.

Mascareta banner xarxes

Consulta aquí les excepcions.

Distància

S’ha de garantir la distància interpersonal d’1,5 metres entre persones i grups.  Només les persones que conviuen de forma habitual poden reduir aquesta distància.

Establiments i activitats d'hostaleria i restauració

En els establiments d'hoteleria, restauració i terrasses, així com en els bars i restaurants de platja, s'han d'adoptar les mesures següents:

  • S'ha de garantir la distància interpersonal mínima d'1,5 metres en el servei de barra.
  • S'ha de garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules, d'1,5 metres, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d'aquestes. La taula o agrupació de taules que s'utilitzin amb aquesta finalitat han de ser d'acord amb el nombre de persones que permeti respectar la distància mínima de seguretat interpersonal.
  • S'estableix un horari de tancament dels establiments a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores.
  • En restaurants, bars i terrasses es limita a 6 persones per taula, mantenint la distància mínima entre taules

Consum de tabac i assimilats

No es pot fumar en la via pública o en espais a l'aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal d'almenys 2 metres. Aquesta limitació és aplicable, també, per a l'ús de qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o assimilats.

No fumar

Limitació d’aforament i activitats

Caldrà garantir un espai de 2,5 metres quadrats per persona.

Preferentment, totes les activitats s’hauran de fer a l’aire lliure (si és possible).

A les activitats als espais públics, s’han d’evitar les aglomeracions i no es poden superar les limitacions d’aforament establertes i /o modificar la disposició de seients.

Caldrà també establir mesures de circulació dels assistents per evitar aglomeracions i contacte en els creuaments o punt on pugui haver-hi major afluència.

Prohibició de reunions de més de 6 persones a tot Catalunya

troabades 6 persones

Es prohibeixen les trobades i reunions de més de sis persones, llevat que siguin convivents, tant en l'àmbit privat com en l'àmbit públic.

En les reunions que concentrin fins a sis persones en espais públics no es permet el consum ni d'aliments ni de begudes.

Així mateix, es limita a sis el nombre de persones que poden ocupar una taula o agrupacions de taules en els establiments d'hoteleria i restauració, tant en espais interiors com en terrasses, sens perjudici del compliment d'altres limitacions establertes a l'activitat d'hoteleria i restauració en les resolucions amb mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció de l'expansió de la pandèmia causada per la COVID-19 vigents en àmbits territorials específics.

No es consideren incloses en aquesta prohibició les activitats laborals, les activitats de culte, actes religiosos, inclosos casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, ni els mitjans de transport públic.

També resten excloses de la present Resolució les activitats culturals, d'arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, sempre que es compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT.

Aquesta limitació no és aplicable al dret de manifestació.

Quarentena

La durada de la quarantena per als contactes estrets i per als grups de convivència estable passa de 14 a 10 dies. També en l'àmbit escolar.

L’objectiu és que més persones la compleixin els dies en què és més probable desenvolupar la COVID-19.

Del dia 10 al 14 és important minimitzar els contactes, autoconfinar-se i avisar el professional sanitari si apareixen símptomes.

Recorda...

Card Fase Nova Realitat

  • Cal protegir les persones més vulnerables. Aquestes han de tenir una atenció preferent en establiments i activitats.
  • Neteja’t sovint les mans.
  • L’ ús de mascareta és obligatori.
  • Cal mantenir una distància de seguretat de com a mínim 1.5 metres entre persones que no convisquin.
Document del DOGC - Mesures Salut COVID-19 / 180820

Document del DOGC - Mesures Salut COVID-19 / 180820

Fitxer: DOGC___Departament_Salut_180820.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 3
Mida: 49,47 kB

 SI TENS MÉS DUBTES:

NOTÍCIA | Mascareta obligatòria encara que es pugui mantenir la distància

NOTÍCIA | Les platges de Canet estan obertes. Consulta la normativa

NOTÍCIA | Creu Roja Canet posa en marxa un dispositiu per reforçar la informació i sensibilització dels joves en relació a la COVID-19

^