ES|EN|FR
TelŔfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botˇ que mostra/amaga men˙ lateral
NotÝcies
GUIA: Tot el que cal saber sobre la Fase de Nova Normalitat
PUBLICAT Divendres, 19.06.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electr˛nic
portada nova realitat

Aquest 19 de juny, Canet de Mar, juntament amb la resta de poblacions de Catalunya, ha passat a la Fase de ‘Nova Realitat’ decretada pel Govern de la Generalitat de Catalunya. Amb aquest decret, es posa fi a la Fase 3 de la desescalada i s’inicia la ‘ fase de represa’.

Tot i que encara no es coneix la durada exacte d’aquesta fase, estÓ previst que s’allargui fins que hi hagi una vacuna o un tractament eficaš contra la COVID-19. Aquesta nova fase estÓ basada en la convivŔncia amb el coronavirus, la prudŔncia  i l’autoresponsabilitat.
NOVES MESURES DE SEGURETAT┌s de mascareta

Les mascaretes seguiran sent obligat˛ries per a les persones majors de sis anys en espais oberts i tancats sempre que no es pugui mantenir la distÓncia social de seguretat entre les persones i grups de convivŔncia no habitual.

La mascareta Ús obligat˛ria al transport p˙blic.

DistÓncia

S’ha de garantir la distÓncia interpersonal d’1,5 metres entre persones i grups. Quan aquesta distÓncia no sigui possible caldrÓ utilitzar obligat˛riament la mascareta. NomÚs les persones que conviuen de forma habitual poden reduir aquesta distÓncia.

Establiments i activitats d'hostaleria i restauraciˇ

En els establiments d'hostaleria i restauraciˇ, aixÝ com en qualsevol activitat oberta al p˙blic, tant a l'aire lliure com en edificis i espais tancats, en quŔ es preveu el consum d'aliments i begudes que facin inviable l'˙s constant de mascareta:

  • S'ha garantir en tot cas la distÓncia fÝsica interpersonal de seguretat entre persones o grups de persones.
  • S'ha de fomentar la prereserva.

Fins al 24 de juny, incl˛s, serÓ aplicable:

  • Establiments i locals oberts al p˙blic independentment de quina sigui la seva finalitat o prestaciˇ de servei: capacitat al 50%.
  • Espais a l'aire lliure oberts al p˙blic independentment de quina sigui la seva finalitat o prestaciˇ de servei: capacitat al 75%

Limitaciˇ d’aforament i activitats

CaldrÓ garantir un espai de 2,5 metres quadrats per persona.

Preferentment, totes les activitats s’hauran de fer a l’aire lliure (si Ús possible).

A les activitats als espais p˙blics, s’han d’evitar les aglomeracions i no es poden superar les limitacions d’aforament establertes i /o modificar la disposiciˇ de seients.

CaldrÓ tambÚ establir mesures de circulaciˇ dels assistents per evitar aglomeracions i contacte en els creuaments o punt on pugui haver-hi major afluŔncia.

Mobilitat

Actualment, ja estÓ permesa la mobilitat entre les regions sanitÓries de tota Catalunya per˛ encara no entre comunitats aut˛nomes. EstÓ previst que aquesta limitaciˇ acabi el pr˛xim 22 de juny, moment en quŔ els desplašaments per tot l’Estat espanyol estaran permesos. Aquest mateix dia tambÚ estÓ previst que s’obrin les fronteres a l’espai Schengen, per tant els turistes comenšaran arribar  es podrÓ sortir de l’Estat.

Recorda...

Card Fase Nova Realitat

  • Cal protegir les persones mÚs vulnerables. Aquestes han de tenir una atenciˇ preferent en establiments i activitats.
  • Neteja’t sovint les mans.
  • L’ ˙s de mascareta Ús obligatori sempre que no es pugui mantenir la distÓncia de seguretat entre persones.
  • Cal mantenir una distÓncia de seguretat de com a mÝnim 1.5 metres entre persones que no convisquin.

 SI TENS M╔S DUBTES:

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^