Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
GUIA: Tot el que cal saber sobre la Fase 1 de la desescalada
PUBLICAT Divendres, 15.05.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic
Portada fase 1

Aquest dilluns dia 18 de maig, Canet de Mar entrarà a la Fase 1 de la desescalada per arribar a la “nova normalitat” prevista per l’Estat espanyol per a finals del mes de juny. Canet ha fet al pas a aquesta fase després que el Govern espanyol hagi acceptat la demanda de la Conselleria de Salut de fer avançar de fase la Regió Sanitària de Girona.

Aquesta Fase 1 o inicial permetrà l’obertura parcial d’activitats, en concret, les econòmiques com poden ser el petit comerç, restauració i els allotjaments turístics sense poder fer ús de les zones comunes i amb restriccions.

Durant aquesta fase, es mantenen les franges horàries per poder sortir:

Card bona

Canvis més significatius:

Àmbit personal

Es permeten les reunions de fins a 10 persones, en espais tancats i a l'aire lliure, sempre mantenint la distància de seguretat de 2 metres entre cada individu.

Restauració

Restauració

Es prioritzaran els serveis de "menjar per emportar" i "servei a domicili".

No es poden fer servir cartes, el menú s'haurà d'anunciar en una pissarra.

No es pot consumir a l'interior del local. Només si l'establiment té terrassa.

Terrasses

Es permet l'obertura de terrasses al 50 % de la seva capacitat. És obligatòria una distància de 2 m entre cada taula i implementar mesures de desinfecció constants.

L'ocupació màxima de la taula serà de 10 persones (o agrupació de taules). En tot cas, s'haurà de respectar la distància mínima de seguretat interpersonal. 

Durant la prestació del servei en les terrasses, haurà de dur-se a terme:

 • Neteja i desinfecció de l'equipament
  • Taules.
  • Cadires.
  • Qualsevol altre superfície que estigui en contacte entre clients.
 • Priorització de estovalles d'un sol ús. Si no és possible, ha d'evitar-se l'ús de la mateixa estovalla entre diferents clients, optant per solucions que facilitin el seu canvi entre serveis i es netegi mecànicament en cicles de rentat d'entre 60 i 90 graus centígrads.
 • Posar a disposició del públic dispensadors de gels hidroalcohòlics o desinfectants amb activitat virucida autoritzats, a l'entrada de l'establiment, en condicions pel seu ús.
 • Evitar l'ús de cartes d'ús comú, i s'optarà per altres dispositius electrònics propis, pissarres, cartells o mitjans similars.
 • Els elements auxiliars del servei, com ara la vaixella, la cristalleria, coberteria o estovalles, entre d'altres, s'emmagatzemaran en recintes tancats, i de no ser possible, lluny de les zones de pas de clients i treballadors. 
 • S'eliminaran productes d'autoservei com ara tovalloneres, escuradents, setrills, o altres utensilis similars. Es prioritzaran les monodosis d'un sol ús o el seu servei en altres formats sota la petició del client.
L'ús dels serveis (WC) per part dels clients, serà com a màxim d'una persona, tret d'aquells supòsits de persones que puguin necessitar assistència, que podrà ser atesa pel seu acompanyant. La neteja i desinfecció dels serveis serà duta a terme, com a mínim, 6 vegades al dia.
L'Ajuntament es prepara per obrir les terrasses de bars i restaurants. Veure notícia.

Comerços

Card comerç

Es permet l'obertura de botigues de menys de 400 m2 sense cita prèvia. L'aforament màxim per als comerços serà del 30 % de la capacitat habitual de l'establiment i caldrà poder garentir-se la distància social entre clients de dos metres. També cal remarcar que només podrà haver un client per treballador.

Caldrà que els comerços estableixin un estricte protocol per a la desinfecció de l'establiment: mínim dues vegades al dia i posar a disposició dels clients gels desinfectants.

Cal que s'estableixi un horari d'atenció amb servei prioritari per majors de 65 anys.

En el cas de botigues de roba, caldra netejar i desinfectar els emprovadors després de fer-ne ús. Si el client no compra la peça provada, l'establiment ha d'higienitzar-la abans de tornar-la a posar en venda.

L'horari de tancament dels comerços serà com a màxim les 21h.

Podran procedir a la reobertura al públic, independenment de la seva superfície útil d'exposició i venda, mitjançant la utilització de cita prévia:

 • Els concessionaris d'automoció. 
 • Les estacions d'inspecció tècnica de vehicles (ITV).
 • Els centres de jardineria i vivers de plantes.
 • Les entitats concessionàries de joc públic (loteries de l'Estat).
No es podrà fer ús dels serveis dels establiments comercials per part dels clients, tret que sigui estrictament necessari. En aquest cas, s'haurà de netejar immediatament els sanitaris, les aixetes i els poms de la porta. 

Consulta aquí les guies de bones pràctiques i rpotocols dirigits a l'activitat comercial en establiments físics.

Llocs de culte

Es permet l'obertura dels llocs de culte, amb un aforament màxim del 30 % de la capacitat habitual.

Cementiri Municipal

El Cementiri Municipal obrirà les seves portes en horari habitual:

De dilluns a diumenge de 10 a 13h.

Hi haurà control d'aforament i caldrà mantenir la distància social de seguretat de dos metres entre persones. L'ús de mascareta, de moment, és recomanable.

Vetlles

Es permeten però amb un nombre màxim d'assistents: 15 persones a l'aire lliure; 10 persones en espais tancats. És obligatori mantenir una distància de 2 m entre cada individu.

Hoteleria

Es permet l'obertura d'hotels i allotjaments turístics, amb l'excepció de les zones comunes.

Cultura

Es permeten actes i espectacles en espais tancats amb l'ocupació d'un terç de l'aforament autoritzat i amb 30 persones de públic com a màxim. També actes en espais a l'aire lliure amb l'ocupació d'un terç de l'aforament autoritzat i amb un públic màxim de 200 persones, sempre assegudes.

Esports

Card esports fase 1

La pràctica de l'esport es manté com en els darrers dies: individual, en franges concretes. Pel que fa a les instal·lacions esportives a l'aire lliure, queden obertes les pistes d'atletisme, les pistes de botxes, les de petanca, la pista d'skate. Pròximament, un cop finalitzades les tasques i inspeccions de maneteniment, també quedarà obert el recòdrom. Aquests instal·lacions s'obren per desenvolupar esports de manera individual, com a màxim dues persones, sense contacte i mantenint la distància de seguretat de dos metres. Tanmateix,  el Pavelló Municipal i el Camp de Futbol seguiran tancats.

Desplaçaments

Es permet la mobilitat només pels municipis de la regió sanitària de Girona, sempre respectant les mesures de seguretat i d'higiene.

Vehicles

Vehicles privats

 • Les persones que visquin juntes en poden utilitzar tots els seients i anar-hi sense mascareta.
 • Si viatgen persones que no conviuen habitualment, en els turismes de fins a 9 places poden anar-hi 2 persones a cada fila de seients, mantenint la distància al màxim i amb mascareta.

Transport públic en vehicles fins a 9 places

 • Només poden seure juntes persones que convisquin al mateix domicili. Si no és el cas, sempre s'haurà de deixar un seient de separació. És obligatori portar mascareta.

Transport públic en altres vehicles

 • És obligatori portar mascareta.
 • En autobusos i trens, caldrà deixar un seient de separació (només si l'operador ho permet, podran seure juntes les persones que convisquin).
 • En els autobusos, la fila darrere del conductor sempre quedarà buida.

Motocicletes i ciclomotors

 • Hi poden viatjar juntes dues persones si conviuen habitualment o si porten casc integral amb visera o mascareta. En tots dos casos l'ús dels guants serà obligatori (s'admeten els guants habituals per a motoristes).

 

Recordeu... Quan sortiu de casa:

Recordar sortir carrer

 • Utilitzeu mascaretes
 • Renteu-vos molt bé les mans amb sabó abans i després de sortir.
 • Respecteu la distància de seguretat. Els nens i nenes també ho han de fer.
 • No feu ús del mobiliari urbà (bancs, baranes...).
 • Està prohibit l'accés als parcs infantils i equipaments esportius.

 

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^