Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L´Ajuntament es prepara per obrir les terrasses dels bars i restaurants del poble
PUBLICAT Dissabte, 16.05.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic
cadires unsplash

A partir d’aquest dilluns 18 de maig, Canet de Mar passarā de la Fase 0 a la Fase 1 del descofinament. Aquest canvi de fase, motivat perquč Canet forma part de la Regiķ Sanitāria de Girona, implica una sčrie de canvis en les restriccions que s’apliquen a la poblaciķ.

Entre aquests canvis, hi trobem que es permet que els bars i els restaurants obrin les seves terrasses. Tenint en compte aquesta premissa, des de l’Ajuntament de Canet de Mar s’ha estat treballant per poder oferir el māxim de possibilitats als establiments.

Per una banda, les dimensions de les terrasses que es van donar en anys anteriors, seran donades amb les mateixes condicions descrites, tanmateix, si els propietaris demanen un augment d’espai, aquest serā valorat pel part del consistori.

Per altra banda, tots aquells bars i restaurants que no disposen de terrassa perō que tenen un projecte per utilitzar un espai públic, ho podran solˇlicitar per registre electrōnic per tal que el consistori pugui valorar la seva proposta. En aquest sentit, cal que els establiments busquin projectes conjunts entre les activitats del voltant i vetllar pel veīnat.

Pel que fa al cobrament de taxes, es procedirā a calcular l’ocupaciķ efectiva de taules, un cop acabat el període de limitaciķ d’ocupaciķ i es procedirā a la devoluciķ dels impostos que en resultin. L’ajornament i fraccionament es farā segons el calendari previst a l’ordenanįa corresponent d’aquest pagament.

Quines mesures de seguretat han de complir les terrasses?

 • 50% de les taules permeses l'any anterior. Mantenint distāncia 2m entre taules. 
 • Si s'incrementa la superfície destinada a terrassa, es poden incrementar les taules, respectant el 50% entre taules i incrementant proporcionalment l'espai de vianants en el mateix tram de via públic on s'ubiqui la terrassa. 
 • Durant la prestaciķ del servei en les terrasses, haurā de dur-se a terme:
 • Neteja i desinfecciķ de l'equipament 
  • Taules. 
  • Cadires. 
  • Qualsevol altra superfície que estigui en contacte entre clients.
 • Prioritzaciķ d'estovalles d'un sol ús. Si no és possible, ha d'evitar-se l'ús de la mateixa estovalla entre diferents clients, optant per solucions que facilitin el seu canvi entre serveis i es netegi mecānicament en cicles de rentada d'entre 60 i 90 graus centígrads. 
 • Posar a disposiciķ del públic dispensadors de gels hidroalcohōlics o desinfectants amb activitat viricida autoritzats, a l'entrada de l'establiment, en condicions pel seu ús. 
 • Evitar l'ús de cartes d'ús comú, i s'optarā per altres dispositius electrōnics propis, pissarres, cartells o mitjans similars. 
 • Els elements auxiliars del servei, com ara la vaixella, la cristalleria, coberteria o estovalles, entre d'altres, s'emmagatzemaran en recintes tancats, i de no ser possible, lluny de les zones de pas de clients i treballadors. 
 • S'eliminaran productes d'autoservei com ara tovalloners, escuradents, setrills, o altres utensilis similars. Es prioritzaran les monodosis d'un sol ús o el seu servei en altres formats sota la peticiķ del client. 
 • L'ús dels serveis (WC) per part dels clients, serā com a māxim d'una persona, tret d'aquells supōsits de persones que puguin necessitar assistčncia, que podrā ser atesa pel seu acompanyant. La neteja i desinfecciķ dels serveis serā duta a terme, com a mínim, 6 vegades al dia. 

En aquest aspecte, la policia local té ordres de per revisar l'acompliment d'aquestes condicions.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^