Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Alcaldessa i regidors assisteixen a la presentaciķ del llibre 'Fonaments Tčxtils'
PUBLICAT Dimarts, 19.11.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic
Presentaciķ fonaments tčxtils

Aquest dimarts 19 de novembre s’ha presentat el llibre ‘Fonaments tčxtils: Teixits de Punt’ a la sala d’actes del CRTTT. L’acte ha comptat amb la presčncia del diputat d’educaciķ de la Diputaciķ de Barcelona, Alfredo Vega; el gerent de serveis d’Educaciķ, Jordi Plana; Miquel Rey representat d’EURECAT: l’alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell, les regidores Rosabel Madrid, Ana Casas, Raquel Serra i Josep Tenas; i el director del centre, Miquel Soler.

Durant l'acte de presentaciķ, el diputat d'Educaciķ de la DIBA, s'ha mostrat molt ilˇlusionat pel fet que s'hagi fet un llibre on es recullen els fonaments d'un "sector tan important de la histōria del nostre territori" i ha realįat la importāncia de recordar d'on venim i cap on ha d'anar el futur, ja que "aquest llibre posa les bases pels joves que actualment estan aprenent i que ens faran ser uns referents". En aquest sentit, Vega també ha volgut destacar que Catalunya, dins del sector tčxtil, no es pot quedar enrere perquč "venim d'uns antecedents histōrics molt valuosos que ens han de convertir en referents". Finalment, adreįant-se a totes les persones assistents a l'acte, ha assegurat que cal "treballar conjuntament" per seguir avanįant en aquest sector.

L’alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell també ha volgut posar de manifest la gran importāncia que representa, per Canet, tenir un centre de recerca d’aquestes característiques i ha demanat, a totes les entitats presents, posar fil a l’agulla per poder difondre tot el potencial i la tasca que es fa des del CRTTT de Canet de Mar. Tanmateix, ha assegurat que se’n podria fer molta més de feina si es pogués posar acreditar el laboratori per poder fer des de Canet assajos que ara s'han d'anar a fer a laboratoris acreditats fora, com Turquia.

Per la seva part, Miquel Soler ha explicat als assistents quč poden trobar en aquest llibre i ha assegurat que davant la predisposiciķ de la DIBA, aquest llibre formarā part d’un conjunt de volums que serviran per entendre bé aquest sector i que serviran per poder “complementar aquest primer volum que s’ha presentat  avui”.

L’acte ha comenįat amb una breu visita a les instalˇlacions del Centre de Recerca i Transferčncia de Tecnologia Tčxtil on el diputat, l’alcaldessa i les regidores han pogut cončixer en quins projectes s’estā treballant actualment al centre.

Pots llegir el llibre 'Fonaments tčxtils'  aquí

Visita CRTTT

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^