Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimarts, 19.11.2019
Presentació fonaments tèxtils

Aquest dimarts 19 de novembre s’ha presentat el llibre ‘Fonaments tèxtils: Teixits de Punt’ a la sala d’actes del CRTTT. L’acte ha comptat amb la presència del diputat d’educació de la Diputació de Barcelona, Alfredo Vega; el gerent de serveis d’Educació, Jordi Plana; Miquel Rey representat d’EURECAT: l’alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell, les regidores Rosabel Madrid, Ana Casas, Raquel Serra i Josep Tenas; i el director del centre, Miquel Soler.

Durant l'acte de presentació, el diputat d'Educació de la DIBA, s'ha mostrat molt il·lusionat pel fet que s'hagi fet un llibre on es recullen els fonaments d'un "sector tan important de la història del nostre territori" i ha realçat la importància de recordar d'on venim i cap on ha d'anar el futur, ja que "aquest llibre posa les bases pels joves que actualment estan aprenent i que ens faran ser uns referents". En aquest sentit, Vega també ha volgut destacar que Catalunya, dins del sector tèxtil, no es pot quedar enrere perquè "venim d'uns antecedents històrics molt valuosos que ens han de convertir en referents". Finalment, adreçant-se a totes les persones assistents a l'acte, ha assegurat que cal "treballar conjuntament" per seguir avançant en aquest sector.

L’alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell també ha volgut posar de manifest la gran importància que representa, per Canet, tenir un centre de recerca d’aquestes característiques i ha demanat, a totes les entitats presents, posar fil a l’agulla per poder difondre tot el potencial i la tasca que es fa des del CRTTT de Canet de Mar. Tanmateix, ha assegurat que se’n podria fer molta més de feina si es pogués posar acreditar el laboratori per poder fer des de Canet assajos que ara s'han d'anar a fer a laboratoris acreditats fora, com Turquia.

Per la seva part, Miquel Soler ha explicat als assistents què poden trobar en aquest llibre i ha assegurat que davant la predisposició de la DIBA, aquest llibre formarà part d’un conjunt de volums que serviran per entendre bé aquest sector i que serviran per poder “complementar aquest primer volum que s’ha presentat  avui”.

L’acte ha començat amb una breu visita a les instal·lacions del Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil on el diputat, l’alcaldessa i les regidores han pogut conèixer en quins projectes s’està treballant actualment al centre.

Pots llegir el llibre 'Fonaments tèxtils'  aquí

Visita CRTTT