ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Tens entre 16 i 29 anys i no estudies ni treballes? Apunta't als recursos de Garantia Juvenil
PUBLICAT Dimarts, 12.04.2016
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

jove amb ordinadorL'aposta de l'administració per donar sortida formativa i d'ocupació als joves d'entre 16 i 29 anys que no estudien ni treballen però que tenen ganes i necessitat d'inserir-se laboralment, és forta a nivell comarcal. L'Ajuntament de Canet hi treballa de valent i per això participa en projectes formatius en aquest sentit. El treball en xarxa facilita que puguem desenvolupar projectes conjunts. Com ja us avançavem fa dos mesos, la Unió Europea ha posat en marxa la Garantia Juvenil, una iniciativa pensada expressament pels joves entre aquesta franja d'edat que per diferents motius es troben en un moment de la vida en què no fan formació ni tampoc estan treballant.

Malgrat que molts dels recursos que s'hi ofereixen en aquests moments tenen les places cobertes, és important que els joves que compleixin les condicions per participar-hi, s'inscriguin al registre de Garantia Juvenil del Servei d'Ocupació de Catalunya. La inscripció la podeu fer a Canet mateix, dirigint-vos a l'Àrea de Promoció Econòmica o a Joventut, escrivint a lamasoveria@canetdemar.cat o bé trucant 93 795 46 25.

Això us permetrà accedir als recursos disponibles avui i a tots els que es vagin creant en un futur. L'Àrea de Joventut de l'Ajuntament ha derivat joves de Canet a diferents projectes, com són 3 participants al recurs I tant que pots!, que desenvolupa la Fundació Pere Tarrés a Mataró.  Són tres joves del nostre municipi que s'estan formant en el Certificat Professional de Dinamització d'activitats de lleure educatiu infantil i juvenil. Aquest recurs compta amb la tutorització inidividual de cada participant i l'exploració del mercat laboral per fer possible la seva inserció laboral.

A banda de fer-se a Mataró, aquest projecte també es du a terme en altres poblacions, com Badalona o Sabadell. L'objectiu és oferir al jovent un espai i un temps d'oportunitats formatives adaptades a les necessitats de cadascun d'ells que els permeti la construcció d'un itinerari eficient entre l'aprenentatge i l'ocupació. Durant el programa reben orientació i formació i adquiriran experiències professionals per afavorir el seu procés d'inserció laboral o el reingrés al sistema educatiu formal.

^