ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Habitatges d'ús turístic
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
 • Descripció

  Són aquells habitatges cedits pel seu propietari, directa o indirectament, a tercers, de forma reiterada i a canvi de contraprestació econòmica, per una estada de temporada.

  Els habitatges d´ús turístic se cedeixen sencers, i no se´n permet la cessió per estances.

  L´estada per temporada es considera, l´ocupació de l´habitatge per un període de temps continu igual o inferior a 31 dies, podent-se cedir dues o més vegades dins el període d´un any.

  La destinació d´un habitatge a l´ús turístic no és possible si està prohibida per l´ordenació d´usos del sector on es trobi o està prohibida pels estatuts de la comunitat degudament inscrits en el Registre de la propietat en edificis sotmesos al règim de propietat horitzontal.

 • On es pot fer?

  A partir del 30 de juny de 2021 la tramitació de l’habilitació dels habitatges d’ús turístic (inici d’activitat, canvi de titular i baixa) estarà ja disponible des de Canal Empresa, de manera que els titulars hauran de fer l’enviament del formulari amb les dades des d’aquest portal i únicament per via telemàtica.   

  La informació s’actualitzarà a la pàgina de canal Empresa

 • Requisits que es demanen

  1. Els habitatges d’ús turístic han de disposar de la cèdula d’habitabilitat i complir en tot moment les condicions tècniques i de qualitat exigibles als habitatges.

  2. Els habitatges no poden ser ocupats amb més places que les indicades a la cèdula.

  3. Han d’estar suficientment moblats i dotats dels aparells i estris necessaris per a la seva ocupació immediata, tot en perfecte estat d’higiene.

  4. El propietari o persona gestora, ha de facilitar a persones usuàries i veïns el telèfon per atendre i resoldre de manera immediata consultes i incidències relatives a l’activitat d’habitatge d’ús turístic.

  5. El propietari o persona gestora, ha de garantir un servei d’assistència i manteniment de l’habitatge.

  6. Tots els habitatges d’ús turístic han de disposar de fulls oficials de queixa, reclamació i denúncia i han d’estar a l’abast de les persones usuàries, en un lloc adequat dins de l’habitatge. (es poden descarregar des del web de l’Agència Catalana de Consum www.consum.cat)

  7. Els habitatges d’ús turístic han d’exhibir en un lloc visible:

  • a) El rètol informatiu de la disponibilitat dels fulls oficials de queixa, reclamació i denúncia. (www.consum.cat)
  • b) El número de telèfon donat per atendre de manera immediata comunicacions relatives a l’habitatge.
  • c) El número de registre d’entrada a l’ajuntament de la comunicació prèvia d’inici
 • Procediment

  Aquest tràmit només es pot fer per internet. La documentació que aporteu per un altre canal no es tindrà en compte ni es computarà a efectes de data de presentació.

  Per garantir que esteu fent servir la darrera versió dels formularis en el moment de la tramitació, cal que cada vegada que els hàgiu d'utilitzar us els descarregueu. Si reutilitzeu els documents per altres ocasions, es pot donar el cas que presenteu una versió obsoleta.

  Abans de realitzar aquest tràmit cal consultar a l’ajuntament si existeix alguna suspensió o limitació d’aquest tipus d’habilitacions d’habitatges d’ús turístic en aquest municipi. Podeu fer la consulta a la seu electrònica de l’ajuntament on està ubicada l’activitat.

  En el cas que es realitzi el tràmit i el municipi on es troba l’habitatge hagi acordat una suspensió d’habilitacions aquesta comunicació es tindrà per no presentada i, per tant, no generarà cap efecte jurídic.

 • Quins documents són necessaris?

  No s’haurà d’adjuntar cap document al formulari. Per a tramitar, la persona titular de l’habitatge s’haurà d’identificar digitalment o bé amb certificat digital (persona física o jurídica) o amb idcat mòbil (persona física).

  Més informació sobre identificacions digitals en aquest enllaç.

 • Taxa

  - Taxa de procediment de comunicació prèvia d’inici d’activitat d’habitatge d’ús turístic de 57,74 euros

  - Taxa Turística (impost propi de la Generalitat de Catalunya). El propietari o persona gestora en qui delegui, ha d’autoliquidar a l’Agència Tributària de Catalunya, l’impost sobre les estades en establiments turístics, mitjançant model 950 a la web www.e-tributs.cat.

 • Documents
  Comunicació prèvia d'inici d'activitat - febrer 2020

  Comunicació prèvia d'inici d'activitat - febrer 2020

  Fitxer: Comunicacio_habitatge_us_turistic_2020.pdf

  Format: Acrobat-PDF
  Pàgines: 3
  Mida: 126,01 kB

  Autorització per la publicitat al web de la Generalitat de Catalunya

  Autoritzacó publicitat web Generalitat

  Autoritzacó publicitat web Generalitat

  Fitxer: PUBLICITAT_WEB_GENERALITAT_PIS_TURISTIC.pdf

  Format: Acrobat-PDF
  Pàgines: 1
  Mida: 62,28 kB

  Comunicació per donar de baixa un habitatge d'ús turístic

  Comunicació baixa habitatge d'ús turístic

  Comunicació baixa habitatge d'ús turístic

  Fitxer: Baixa_habitatge_A_s_turA_stic.pdf

  Format: Acrobat-PDF
  Pàgines: 2
  Mida: 122,01 kB

  Comunicació de canvi de dades d'un habitatge d'ús turístic

  Modificació habitatge d'ús turístic - 2020

  Modificació habitatge d'ús turístic - 2020

  Fitxer: 1_Modificacio_habitatge_us_turistic_2020.pdf

  Format: Acrobat-PDF
  Pàgines: 2
  Mida: 119,12 kB

 • Enllaços i informació relacionada
  • Guia Oficial en línia d’establiments turístics de la Generalitat de Catalunya i on hi consten els habitatges d’ús turístic de Canet inscrits. Mitjançant la Guia oficial d'establiments turístics podeu consultar tots els allotjaments turístics de Catalunya, càmpings, hotels, establiments de turisme rural, apartaments turístics, habitatges d'ús turístic i agències de viatges. Amb aquest cercador de la Direcció General de Turisme podeu obtenir la informació permanentment actualitzada sobre el conjunt d'establiments turístics per comarca, municipi, modalitat, categoria, serveis oferts, preus orientatius i marques turístiques (Barcelona, Catalunya Central, Costa Brava, Costa Daurada, Costa Barcelona, Pirineus, Terres de l'Ebre, Terres de Lleida i Val d'Aran).
  • Web genèric de la Generalitat: http://www20.gencat.cat/
^