Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Tècnics de la Xunta de Galícia visiten Canet
S'interessen pel model de recollida selectiva del nostre poble
PUBLICAT Dilluns, 05.03.2007
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic

Aquesta setmana passada, responsables de Medi Ambient de la Xunta de Galícia van visitar Canet, interessats en el model de recollida selectiva que fa gairebé dos anys que apliquem.

La visita l'organitzava l'Agència d'Ecologia Urbana de Barcelona, que està fent el Programa de Gestió de residus municipals de Galícia. Van venir el director general i la subdirectora de Qualitat i Avaluació Ambiental de la Xunta i el cap de Servei de Control i Gestió de Residus de la Comunitat.

visita responsables Xunta Galícia Van ser rebuts per l'alcalde Joaquim Mas, la regidora de Medi Ambient, Sílvia Tamayo i el regidor de Participació Ciutadana, Francesc Martín. Els van acompanyar, per explicar-los el funcionament de la recollida a Canet, el tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament i directius i encarregats de l'empresa CESPA.  Se'ls va lliurar documentació i se'ls va fer una visita guiada perquè veiessin la realitat del carrer.

Abans de venir a Canet van visitar Mataró, per conèixer la implantació de la recollida de la matèria orgànica a domicili. A Galícia s'estan replantejant començar a regular normativament i a organitzar la gestió de residus en tots els àmbits: plantes de tractament, sistemes de recollida, etc. No coneixien un sistema porta a porta i van quedar gratament sorpresos que la població ho fes correctament. Els interessava saber, sobretot, detalls de l'organització i el funcionament, com ara dies de recollida, fraccions, els cubells ... també van interessar-se per les campanyes de comunicació i sensibilització que hem fet.

L'alcalde Joaquim Mas va explicar-los que un canvi d'hàbits com aquest té les seves dificultats i que l'èxit és dels ciutadans, per haver-s'hi adaptat d'una manera tan meritòria. Només així s'explica que les xifres siguin les que són, amb un 60% de recollida selectiva  a nivell global.

Després de Canet, tenien preparada una visita a l'Ecoparc de Montcada i Reixac.

Aquests no són els primers responsables de poblacions de l'estat espanyol que ens visiten. Al maig de l'any passat van venir a Canet responsables polítics de les illes d'Eïvissa i Formentera, interessats també en el nostre model de recollida selectiva.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^