Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El porta a porta de Canet serveix d'exemple a Eivissa
PUBLICAT Dimecres, 22.06.2005
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic

El dimecres 15 de juny han visitat Canet responsables dels residus a les illes d'Eivissa i Formentera.

En total eren un grup de 8 persones, entre les quals hi havia el conseller responsable de residus del Consell Insular d'aquestes dues illes i diversos tčcnics del seu departament.

Estaven interessats en el funcionament del nou model de recollida porta a porta ja que s'estan plantejant construir plantes de compostatge i amb el temps fomentar entre els seus municipis la recollida de la matčria orgānica.

Primer han tingut una trobada amb el regidor adjunt Francesc Martín i amb el tčcnic de Medi Ambient Eduard Moreno, que després els han acompanyat fins a la Deixalleria municipal i a la nau del servei de recollida de residus.

L'Ārea de Medi Ambient ha fet arribat aquest cap de setmana un full informatiu a totes les llars del poble. S'hi reflecteixen les espectaculars dades recollides el primer mes del porta a porta (d'un 5 % s'ha passat a un 64 % de recollida selectiva) i es dona les grācies a la poblaciķ.  Sense l'esforį de tots i cadascun de vosaltres, no ens n'hauríem sortit. Cal que consolidem aquests resultats. D'aquesta manera hi guanyen totes i tots, hi guanya el medi ambient i el benestar de la poblaciķ. MOLTES GRĀCIES


Percentatge de recollida de cada fracciķ:
Matčria orgānica: 38 % (154.500 kg recollits en un mes)
Paper i cartrķ: 11%  (quasi triplicat respecte l'any passat)
Envasos: 9% (increment de gairebé el 700 %!!!)
Vidre: 6% (també s'ha triplicat)
Rebuig: 36 %

Medi Ambient estā incidint en els punts negres detectats al poble. S'obren les bosses per identificar-les, s'ha enviat avisos de sanciķ als propietaris i s'han penjat cartells en aquests punts. S'han canviat de lloc dues ārees d'emergčncia i es recorda la poblaciķ que aquestes només s'han utilitzar per necessitat o urgčncia.

Informaciķ publicada el dimecres 22 de juny de 2005

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^