ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Més informació sobre el canvi de freqüència als canals de la TDT
La resintonització s'ha de fer abans de l'1 de gener
PUBLICAT Dimecres, 10.12.2014
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

El 26 d’octubre es va produir la reubicació dels canals de televisió del 61 al 69 de UHF i està previst que desapareguin les antigues freqüències a partir del 31 de desembre de 2014. Aquests canvis fan necessari resintonitzar els televisors i si cal, contactar amb un instal·lador de telecomunicacions registrat per comprovar si és necessari adaptar les antenes col•lectives.

El 26 d’octubre es va produir la reubicació dels canals de televisió del 61 al 69 de UHF i està previst que desapareguin les antigues freqüències a partir del 31 de desembre de 2014.

Aquests canvis fan necessari resintonitzar els televisors i contactar si cal, amb un instal·lador de telecomunicacions registrat per comprovar si és necessari adaptar les antenes col•lectives.

Hi ha tres tipus d’instal•lacions d’antenes:
- Amplificador de banda ampla, no necessita adaptació. Només s’ha de tornant a sintonitzar el televisor amb el comandament a distància.
- Amplificador monocanal, s’ha d’adaptar afegint-se amplificadors nous, per a cada un dels nous canals.
- Centraleta programable, s’ha d’adaptar tornant a programar la centraleta per amplificar els nous canals.

Què és el dividend digital?

Les noves tecnologies digitals i els sistemes de compressió d’informació van fer que es reduïssin el nombre de freqüències per a la transmissió de la televisió. On abans es podia transmetre un programa de televisió analògica ara es pot transmetre fins a sis programes de televisió amb tecnologia digital. Això ha fet possible obtenir un dividend en forma de noves freqüències disponibles, és a dir, el dividend digital.

                                                     Canvi canals - dividend digital  

La Comissió Europea ha determinat que siguin les freqüències de 800 MHz (790-862 MHz), ocupades actualment pels canals de TDT del 61 al 69 de UHF, les que conformin aquest dividend digital que es farà servir per a nous serveis de banda ampla mòbil de quarta generació (4G). Aquest mandat europeu estipula que l’1 de gener de 2015 el dividend digital ha d’estar disponible per a la telefonia mòbil 4G.

Programa d’ajudes  per a les adaptacions:

S’han de sol•licitar a través d’internet una vegada realitzades les actuacions i estan destinades a les comunitats de propietaris d’edificis de vivendes subjectes al règim de propietat horitzontal i tinguin un sistema d’antena col•lectiu basat en  monocanals o en centraleta programable.

Per informació sobre la reordenació de la TDT i com obtenir  les ajudes: www.televisiondigital.es o als telèfons: 901 20 10 04 – 954 30 77 96.


Més informació sobre el canvi de canals: Nota relacionada

^