Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Aquest diumenge fem un viatge al Canet del segle passat
Canet de Mar, l'evolució d'un poble. Vivències i records
PUBLICAT Dijous, 10.02.2011
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic
portada DVD memòria històrica

Aquest diumenge, en un acte a l'Escola de Teixits, tindrà lloc la presentació del DVD Canet de Mar, l'evolució d'un poble. Vivències i records. Es tracta d'un documental sobre el Canet del segle XX, vist per canetencs i canetenques i explicat per ells mateixos.

La idea va néixer a l'Àrea de Cultura al 2009, després de veure com productes semblants havien tingut molt d'èxit en altres poblacions. La possibilitat de fer entrevistes gravades en vídeo a persones de Canet, perquè ens expliquessin com han viscut l'evolució de la nostra vila, va fer que de seguida es veiés com una excel·lent eina de preservació de la memòria històrica. Ara sabem com vivien els nostres pares i avis i com els va afectar la important evolució territorial i econòmica de la segona meitat del segle XX.  I el més valuós, ho sabem perquè ells mateixos ens ho han explicat.

Aquest diumenge s'inicia el procés de difusió d'aquesta memòria històrica. Ara és el torn de fer-lo arribar a tothom. També als entrevistats i a les seves famílies a qui s'ha convidat expressament a l'acte de presentació. Però després es vol que la gent del poble se'l pugui emportar a casa. També les escoles i els centres docents, perquè la millor manera de conèixer el nostre passat és a través dels qui el visqueren.

L'alcalde Joaquim Mas, la regidora de Cultura, Sílvia Tamayo i Sabem.com, que és l'empresa que ha elaborat el producte, seran els encarregats de fer-ne l'explicació. També hi serà l'abc de Patrimoni, és a dir, l'Arxiu municipal, la Biblioteca i la Casa museu, que són els equipaments que han coordinat el projecte des del seu inici i totes les persones i entitats que hi han prestat assessorament i col·laboració.

Canet de Mar, l'evolució d'un poble. Vivències i records, és un primer volum centrat en els canvis al territori i en l'evolució econòmica, encapçalada pel sector tèxtil, motor econòmic de Canet durant dècades. La voluntat és que n'hi hagi més perquè s'han entrevistat 43 persones que també van parlar de temes com les tradicions, les festes i la cultura. Però això ja serà en una altra ocasió.

Presentació del DVD Canet de Mar, l'evolució d'un poble. Vivències i records
Diumenge 13 de febrer de 2011
A les 11.00 hores
Aula magna del CRTTT - Escola de Teixits
Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^