Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Aquest dissabte es fa una xerrada sobre l'Otília Castellví
PUBLICAT Dimecres, 18.11.2009
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic

Cartell xerrada sobre Otília Castellví Otília Castellví fou una dona excepcional, a qui li va tocar viure en una època excepcional. Però l'adjectiu té sentit totalment oposat. Fou una dona excepcional perquè era sensible, de profundes conviccions político -socials i molt tradicional alhora i perquè va saber sobreviure a les embestides del totalitarisme i la xenofòbia de l'Europa del segle XX. L'època excepcional fou, doncs, fosca i crua, durant la qual es van violar sistemàticament els drets humans.

Otília Castellví va néixer l'any 1907 a Astúries. La Guerra Civil espanyola i la segona Guerra Mundial van fer que la seva vida es convertís en un drama. Va viure en primera persona l'horror de la guerra, dels camps de concentració, el control de fronteres i l'exili. El destí la va portar, anys més tard a Canet de Mar. I al nostre poble és on, a la residència Guillem Mas, va morir l'any 2000. L'Otília ho va deixar tot narrat en un llibre de memòries que va publicar l'any 1995 Quaderns Crema. Anys més tard se n'ha fet la traducció al castellà a través de l'editorial Acantilado.

Un seguit de coincidències i curiositats de persones vinculades amb Canet han fet possible que ara ens poguem trobar i parlar-ne en una taula rodona, que és la que es farà aquest dissabte, 21 de novembre a la Biblioteca P.Gual i Pujadas a les 12 del migdia. Hi seran representants de la residència Guillem Mas, de l'Ajuntament, la periodista Carme Ros, que va conèixer l'Otília de molt aprop i Domènec Almerge, de l'Institut Ramon Llull.

Aquest acte forma part de les activitats de Canet pels Drets Humans

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^