La formació complementària a l'Escola Taller, té com a objectiu completar el perfil dels alumnes, segons les seves necessitats individuals, per tal d´afavorir la seva posterior entrada al mercat laboral, cada vegada més exigent.
Durant les dues primeres fases, aquesta formació comprèn classes de:
- Alfabetització informàtica
- Alfabetització per a alumnes nouvinguts
- Matemàtiques
- Català
- Mòdul de Sensibilització Medi Ambiental. Aquest any ha estat centrat en la divulgació dels objectius del Mil·lenni, (ODM) per tal que els alumnes coneguin i comprenguin conceptes com Globalització, deslocalització, i les relacions entre els països pobres, receptors d´ajudes, i els països rics. Aquestes sessions, una per grup setmanalment, són un espai idoni per promoure valors i fomentar el debat entre els alumnes i arribar a un millor coneixement entre la insertora laboral i ells, la qual cosa és important per conèixer el perfil de cada alumne a l´hora d´encarar la seva inserció laboral.
Com a part d'aquesta formació complementària, al llarg d'aquest primer any, s'han fet diverses activitats i sortides formatives:
- Museu Cosmo Caixa de BCN
- Escola catalana del consum
- Xerrada sobre la prevenció de la SIDA
- Taller dirigit per: “Juan el sobrino del diablo” on va presentar el joc interactiu dels ODM (Mans Unides) i algunes de les seves cançons
- Exposició: Els Objectius del Mil·leni i Globalització, un altre món és possible, i una xerrada a càrrec de Mans Unides
Durant la formació teòrica i complementària i per recolzar el seguiment dels alumnes, comptem amb estudiants universitaris de la Facultat de Psicologia, que fan les seves pràctiques de final de carrera a l´Escola Taller, gràcies als convenis signats entre l´ Ajuntament i les universitats de Barcelona (UB) i Autònoma de Barcelona (UAB).