ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet assoleix, un any més, el 60% de recollida selectiva
PUBLICAT Dimecres, 25.02.2009
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Deixalleria. Cartró El 2008 hem tornat a treure bona nota en la recollida selectiva. Hem assolit, de nou, el 60%, tant per a la recollida de residus de particulars com d'empreses i comerços. Tot i l'augment de població que Canet ha tingut durant el 2008, la quantitat de rebuig recollida s'ha mantingut respecte l'any anterior.

Fa pocs dies ja publicàvem que la Generalitat ens felicitava per la xifra d'impropis que hi havia a la matèria orgànica que Canet porta a la planta de compostatge. Els impropis són els residus que no haurien d'anar en aquesta fracció. La darrera xifra que ens han facilitat és d'un 2,46 %, molt per sota de la mitjana d'altres municipis.

Tant el percentatge de recollida selectiva com els grams recollits per habitant i dia, que són els indicadors que ens permeten comparar entre municipis, indiquen que seguim essent un dels pobles amb millor percentatge de recollida selectiva de tot Catalunya.

Els voluminosos i altres residus recollits a la Deixalleria s'han reduït durant el 2008. S'han recollit menys quilograms de runa, fusta, ferralla i metalls. Aquest fet s'atribueix, en gran mesura, a la disminució de petites obres i menys canvis de mobiliari dels ciutadans. Es manté també una tendència a la baixa en la recollida de la fracció de rebuig, a causa d'una major conscienciació ambiental de la població i també, de ben segur, per l'impacte positiu de les campanyes de reducció de residus i campanyes generals de sensibilització fetes per l'Ajuntament. L'objectiu del 2009 és, evidentment, mantenir-nos en aquestes xifres, però intentar augmentar la recollida selectiva tant en quantitat com en qualitat, és a dir, reduint els impropis.

Totes aquestes dades es poden consultar a l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament. Tant les xifres generals, com els albarans d'entrada a les plantes respectives. Tot el que es recull a Canet es porta després on toca, és a dir, a la planta que li correspon segons el residu de què es tracti.

Medi Ambient ens recorda que el rebuig només s'ha de treure el dissabte i que les àrees d'emergència s'han d'utilitzar puntualment. A la vegada, agraïm a la població la seva contribució en l'assoliment d'aquestes xifres i us animem a seguir millorant.

Gràfic recollida selectiva 2008
^