ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Excel·lents resultats en la recollida de matèria orgànica
PUBLICAT Dimarts, 20.01.2009
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Cubells recollida matèria orgànica

La Generalitat de Catalunya ens ha facilitat informació sobre la recollida de matèria orgànica a Canet. Els resultats han estat rebuts amb gran satisfacció pels responsables de Medi Ambient de l'Ajuntament. Només un 2,69% de la matèria orgànica que hem portat a la planta de compostatge contenia impropis, que són elements que no haurien d'anar en aquesta fracció.

La Generalitat fa anàlisis periòdiques de la matèria orgànica, per tal de controlar l'entrada d'aquest residu a les plantes de compostatge. Això es fa per evitar sorpreses desagradables i problemes en el procés de compostatge i alhora permet que els municipis que ho fan bé, hagin de pagar menys pel tractament de la fracció orgànica. Si ho fem bé, també cobrem més pel retorn del cànon en concepte de tractament de matèria orgànica que han de pagar els ajuntaments.

Aquest baix percentatge d'impropis es deu, d'una banda a la bona separació de deixalles que fan els ciutadans i de l'altra a les campanyes de conscienciació que l'Ajuntament fa periòdicament.

Les xifres ho deixen ben clar: l'any 2008 hem recollit més de 1.500 tones de matèria orgànica. Això equival a quasi 300 grams per habitant i dia, indicador que ens permet comparar entre municipis i que demostra que estem molt per sobre de la majoria de pobles així com de les mitjanes comarcal i de tot Catalunya, que estan al voltant dels 80 grams.

Avui s'està acabant la recollida i el tractament de les dades de tot l'any 2008. Quan se'ns facilitin les publicarem en aquest web.

Medi Ambient ja avança però, que el balanç serà d'allò més positiu i felicita, un cop més, la població de Canet per la bona separació de residus que està fent.

^