ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Una nova Escola Taller a Canet: Els Aromers
 
Imprimir

El Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya ha fet pública la concessió d'una nova escola taller per a Canet. És tracta d' Els Aromers, un projecte que s'iniciarà a l'octubre d'aquest any 2003 i tindrà, com totes les escoles taller, una durada de dos anys.
L'únic canvi respecte la sol.licitud presentada per l'Ajuntament ha estat el número d'alumnes que és de 40 i no de 44, com havíem demanat. 


FITXA RESUM DE SOL·LICITUD
Entitat promotora: Ajuntament de Canet de Mar.
Denominació del projecte: Escola Taller ELS AROMERS

Proposem aquest nom perquè diuen que abans que s´hi edifiqués Vil·la Flora, en aquests terrenys hi havia un bosc d´acàcies. El seu aroma en l´època de la florida va fer que el poble conegués la zona com els aromers.

Adreça del projecte: Riera Gavarra s/n. Vil·la Flora i la Masoveria, centre cívic i social.

Poble: Canet de Mar, el Maresme.
Durada total del projecte: 24 mesos.
Dades previstes d´inici: entre setembre i desembre del 2003.

Import sol·licitat: 951.701,72 €
Nombre total d´alumnes sol·licitat: 44
Dades dels col·lectius: Dones i homes entre 16 i 24 anys en situació d´atur.

FINALITAT DEL PROJECTE
Millorar les possibilitats d´ocupació de les persones en situació d´atur menors de 25 anys i facilitar-los la incorporació al mercat laboral.

BREU DESCRIPCIÓ DE L´OBRA O SERVEI A DESENVOLUPAR
Urbanització i enjardinament de l´entorn de Vil·la Flora i la Masoveria, construint un parc públic amb serveis, neteja i manteniment del bosc, restauració de les construccions modernistes i accessos.

ÀMBIT D´ACTUACIÓ
Recuperació i promoció del patrimoni artístic, històric i cultural en edificis i obres públiques.
Protecció i manteniment del patrimoni natural amb la rehabilitació d´entorns urbans, neteja de boscos i reforestació.

ESPECIALITATS
Jardiner i forestal: 12
Paleta i enrajolador: 8 alumnes treballadors.
Fuster: 8 alumnes treballadors.
Electricitat i lampista: 8 alumnes treballadors.
Pintor: 8 alumnes treballadors.
 

RESUM DESCRIPTIU DEL PROJECTE

Les diferents intervencions a fer al projecte d'urbanització de l´entorn del Centre Cívic Vil·la Flora i la Masoveria són les següents:

- Urbanització de l´àrea més urbana de l´entorn.

Aquesta àrea és la que actua de connexió entre el futur parc dels aromers i la trama urbana del municipi. Es tracta d´una àrea amb una topografia visualment plana, on s´hi troba l´accés principal de vianants, l´accés restringit rodat, el futur aparcament, la futura plaça del tirabuixó i la majoria de les edificacions, tant modernistes (el centre cívic de Vil·la Flora, la Masoveria, els cellers...) com d´altres (l´envelat, la fusteria...).

Dins d´aquesta primera actuació, les intervencions previstes a fer-hi per la futura Escola Taller són:

1- Arranjament del mur perimetral que limita la finca de Vil·la Flora amb la Riera Gavarra.
2- Rehabilitació de l´accés principal per a vianants a la finca. Aquest accés, situat just al front de l´edifici modernista de Vil·la Flora, té mancances de il·luminació i de manteniment. Es preveu mantenir les actuals jardineres, restituint l´actual paviment i realitzar al conjunt treballs  d' il·luminació i de jardineria.
3- L´actual accés rodat a la finca i el camí d´aquest fins a l´àrea d´aparcament, es preveu restringit. Tant a l´accés com al llarg del seu camí fins a l´aparcament, s´hi realitzaran treballs de plantació d´arbrat, jardineria, pavimentació amb sauló i il·luminació vària.
4- Construcció de nou aparcament. Aquest és un projecte a la banda sud-oest de l´edifici de Vil·la Flora, on actualment ja s´hi troba una plataforma plana, equivalent a un camp de futbol, amb una cota de 2,00m per sota de la general de l´àrea. la rampa d´accés a aquesta zona presenta una forta pendent, no recomanable per vehicles de gran volum tipus autocars. Amb això, es preveu realitzar uns murs de contenció i una nova rampa, permetent-nos alhora recuperar més espai per l´era d´arribada al centre cívic. Dins d´aquesta intervenció, s´hi planifica la replantació d´arbrat, senyalització de places d´aparcament i il·luminació general.
5- Obertura de camí rodat a la banda oest del Centre Cívic. Es projecta en aquesta banda l´obertura d´un camí rodat restringit, per tal d´evitar, en cas d´emergència dins l´entorn, encreuament de circulacions rodades. Aquest camí es troba actualment iniciat, però amb greus problemes de fangueig. S´hi actuarà realitzant-hi compactacions de terres, acabats amb sauló, realitzant-hi replantacions d´arbrat i il·luminacions puntuals.
6- Urbanització de la futura plaça del Tirabuixó, punt de trobada clau que s´ubica entre el centre cívic, la masoveria i l'actual envelat. Aquesta plaça es projecta totalment urbana, amb puntuals intervencions de jardineria, amb àrees d´estada i pavimentada. La intervenció en ella serà tant de il·luminació, de plantació puntual d´arbrat lineal, de mobiliari urbà i de jardineria.

- Les intervencions de jardineria a l´àrea intermitja, que compren la franja horitzontal on s´hi ubiquen els safaretjos.

Aquesta segona àrea, s´entén com una franja intermitja pont entre la zona més urbana i la zona més verge, on hi trobarem els boscos i la plantació dels aromers. Es tracta d´una àrea amb una topografia lleugerament inclinada, a una cota de 3,00m sobre l´era del centre cívic, on s´hi troba el pati posterior del centre cívic, els safaretjos i els camins d´accés al futur parc.

Dins d´aquesta segona franja, les intervencions previstes a fer-hi la futura Escola Taller són:

1- Arranjament del pati posterior al centre cívic. Aquest espai es projecta com una futura àrea de concerts de petit format, amb una clara zona d´actuació i una altra d´inferior d´estada. Aquí s´hi preveuen treballs de construcció de mobiliari urbà en fusta (taules, cadires i bancs), il·luminació general i puntual, instal·lació elèctrica, rehabilitació del petit cobert a la zona d´actuació, pintat general i jardineria puntual.
2- L´acondicionament dels safaretjos, on s´hi preveu una primera àrea de descans i mirador, just a l´accés del futur parc. Aquí, la intervenció a fer-hi es centra amb transformar aquesta àrea en una zona de descans dins la natura, amb mobiliari d´estada relax (bancs), amb l´acondicionament dels safaretjos, amb una petita àrea de jocs infantils (construïts en fusta), amb il·luminació general i jardineria puntual.

3- L´enjardinament dels talussos entre la plaça del tirabuixó i l´envelat amb els safaretjos. En aquesta zona s´hi preveu un desbrossament general, i la realització d´un enjardinament integrat amb la natura, amb jardineria dins limitacions amb troncs en fusta i camins d´accés puntual als safaretjos.

- Les intervencions a la gran zona forestal i futura plantació d´aromers.

Dins d´aquesta tercera i última gran àrea, la més verge de tota la finca, és on s´hi troba la gran massa forestal. Es tracta d´una àrea amb una topografia fortament inclinada fins al cim del turonet, on s´hi distingeixen dues gran àrees, la boscosa a la banda oest i l´explanada superior a la banda est. 

Dins d´aquesta segona franja, les intervencions previstes a fer-hi la futura Escola Taller són:

1- Estassada, desbrossament i replantació general a la banda boscosa. Dins d´aquesta gran àrea, s´hi projecten camins de recorregut rural, ombrívols, de passeig, amb catalogació de les espècies que s‘hi troben, preveient-se un passeig acompanyat de retolacions dels arbrats i espècies existents. En tot el recorregut dins aquesta franja boscosa, s´hi preveu la construcció de mobiliari esportiu, il·luminació puntual, mobiliari urbà integrat i petites àrees de descans puntuals.
2- A l´esplanada superior, s´hi projecta una replantació dels desapareguts aromers (existents en aquesta zona a inicis del segle XX) acompanyats d´una àrea de descans com a fi del trajecte. Aquesta àrea de descans i esbarjo, preveu la construcció en fusta de jocs infantils.
3- tancament superior de tota aquesta franja. Actualment la finca es troba limitada per un vallat en tela de galliner, la que es preveu substituir per un vallat en fusta amb sortides puntuals en cas d´emergència (sortida de vianants i entrada de camions de bombers).

^