ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Resum de l'any 2006
Canet de Mar 2006: Què ha passat?
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Aquí teniu un resum dels principals esdeveniments que hem viscut a Canet de Mar a nivell institucional.

Gener 2006

Començàvem l'any tal i com havíem acabat l'anterior, amb actuacions de conscienciació i sensibilització mediambiental. L'Ajuntament va habilitar just després de les Festes de Nadal, uns punts especials de recollida d'arbres de Nadal, per fer-ne després compost. El 12 de gener es reunia, per primer cop, el Consell Municipal de Medi Ambient. Una setmana després Medi Ambient i Turisme presentaven el projecte de recuperació del medi natural a la platja de Canet.

Sala de la biblioteca 2006 Sabíem també que més de 2.000 persones havien passat pel parc de Nadal de Vil.la Flora. Les àrees responsables de l'organització del parc, Educació, Cultura i Joventut, van fer una enquesta que ha servit per millorar l'oferta en l'edició del 2006. Una altra millora, en aquest cas per a joves i adults, va ser la construcció d'una  sala d'estudi a la Biblioteca P.Gual i Pujadas. La Biblioteca disposa, des de l'any 2006, de connexió sense fils a internet.

El Club de feina de l'Àrea de Promoció Econòmica prenia força i començava uns monogràfics que tractaven aspectes claus a l'hora de cercar un treball.

Començava el degoteig de bones notícies sobre els avenços en la recuperació del Cafè teatre Odèon. La Diputació ens havia notificat l'adjudicació del projecte executiu a l'empresa Valeri Consultors Associats.

La Junta de Govern Local acordava al gener, la compra de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil. A finals d'any, hem pogut veure com s'enderrocava. L'espai serà ara un aparcament públic. I el Ple aprovava, per unanimitat, crear una comissió de seguiment per a la urbanització de la riera Gavarra.

Febrer 2006

L'1 de febrer s'obria el termini per presentar projectes a la tercera edició de la Beca Raimon Bonal. L'Escola Taller Rubèn Marsol es posava de nou al capdavant dels tallers educatius, en els quals s'informava i orientava als adolescents i els joves en el que comporta el consum de drogues i alcohol.

La Comissió de Carnaval enllestia els actes d'aquesta festa, Joventut organitzava un curs de monitors i monitores de lleure i  Benestar Social reprenia el taller de la memòria. La Policia Local, per la seva banda, presentava els objectius del cos per al 2006 i publicava la memòria del 2005.

imatges d'infants al Palauet Al febrer va néixer l'espai de joc familiar, una iniciativa d'Educació perquè les famílies dels  petits de la llar d'infants municipal tinguessin un lloc on compartir el joc durant l'hivern.

Pel que fa a les millores als carrers i places, al febrer va iniciar-se l'arranjament de l'enllumenat públic a la zona de l'Hospital.

Des de Vil.la Flora es va organitzar per als treballadors de l'Hospital residència Guillem Mas, en situació d'atur forçós,  un curs d'Ofimàtica que els permetés ampliar coneixements en aquesta matèria. I Medi Ambient ens feia saber que havia rebut 90.000 euros per a diverses actuacions d'aquest àmbit a Canet.

Març 2006

Façana Casa museu amb bastida  El març començava amb la restauració de la tribuna de la Casa museu. S'aprovava el Pla local de Joventut i sortia al carrer el número 12 del Viure Canet, el butlletí d'informació municipal. El reportatge central era un resum de l'any 2005.

Educació i Benestar Social preparaven un curs de massatge infantil al Palauet i l'Ajuntament se solidaritzava, de nou, amb el poble tibetà issant, el dia 10, la seva bandera al balcó del consistori. Tot això mentre la Policia Local seguia amb la seva tasca de seguretat ciutadana, donant compte de les incidències que requerien la seva actuació.

Un grup d'estudiants francesos venien a Canet a aprendre teatre de carrer de la mà dels Comediants i l'alcalde visitava, amb diversos regidors les obres de l'Hospital residència Guillem Mas.

També al març es presentava una nova temporada del cicle Primavera de les Arts i el Palauet obria les portes perquè les famílies puguessin veure on anirien els seus fills al setembre. La Policia Local vetllava per la nostra seguretat fent controls d'alcoholèmia a les principals vies d'accés al poble.

El Ple del març aprovava el projecte de construcció d'una nova rambla al carrer Santíssima Trinitat i la construcció d'una piscina municipal. El Reglament de Participació Ciutadana s'aprovava, incialment, també en aquest mateix Ple.

Abril 2006

A Vil.la Flora començava un curs de tècnic en transport sanitari que assegurava feina als qui el superessin amb èxit. La Policia Local feia més de cinc-centes proves d'alcoholèmia a conductors, en una actuació per garantir la seguretat ciutadana a la via pública. En una altra campanya, en aquest cas la de control de la contaminació acústica es feien 42 revisions a motos i ciclomotors.

Però un any més l'abril va destacar per la celebració de la Mostra d'Entitats, la quarta i de nou, un èxit de participants, tant visitant-la, com al darrere dels estands. Més de 60 entitats i associacions repartides pel centre de Canet mostrant la feina que fan. La participació ciutadana va centrar el reportatge del tretzè número del butlletí Viure Canet.

El cap de setmana de la Mostra es va aprofitar també per presentar dues novetats locals. Una educativa, el catàleg de Serveis a la Infància  i l'altra esportiva, el Rocòdrom.

Maig 2006

Al maig estrenàvem un Tanatori municipal renovat. Tornàvem a anar d'Aplec a la Creu i participàvem per primera vegada a la III Diada de la maduixa. La Casa museu celebrava, amb una jornada de portes obertes, tallers i regals, el dia internacional dels museus i Canet s'obria a un esdeveniment esportiu de pedals, el circuit de BTT Open Natura.

Seguretat Ciutadana i Sanitat donaven de nou embranzida a la campanya Siguem Cívics, orientada a conscienciar i controlar la població en el compliment de la normativa de gossos.

Un esdeveniment esportiu que travessava fronteres, la final de la  Lliga de Campions, es vivia amb gran intensitat també a Canet, gràcies a una iniciativa ciutadana de gaudir-ne plegats a la riera Sant Domènec.

4º Premio Ciudad Sostenible (ministra i alcalde) La Cultura local es vestia de gala per a l'atorgament de la Beca i el Premi Raimon Bonal. Els noms es van fer públics en un acte a l'Escola de Teixits. L'Escola Universitària feia anunci de garantia de futur amb la notícia de reconversió en un centre de recerca tecnològica. L'alcalde i la regidora de Medi Ambient també es mudaven per anar fins a Madrid a recollir, de mans de la ministra Cristina Narbona, el premi a la millor gestió de residus de l'any 2006.

Abavàvem el maig amb una altra bona notícia, la de l'adjudicació de les obres de la segona escola pública. La Taula territorial d'ensenyament, que treballa per a la millora de l'èxit escolar, ho podia celebrar en la trobada que feia al maig a Vil.la Flora.

Juny 2006

Canet encetava mes a ritme de timbals. El 4t Re-percussió per l'Odèon omplia de sons els carrers i places del poble, potser per celebrar que la Generalitat havia fet pública la donació de 571.200 euros per al futur teatre municipal.

El CAP tornava a l'anterior ubicació, abans de caiguda del mur i era rebut amb un nou enllumenat a tota la zona de la costa de l'Hospital.  L'empresa pública de la Generalitat GISA, preparava l'adjudicació(2) de les obres del nou CAP al centre del poble.

Els canetencs eren cridats a les urnes per manifestar-se a favor o en contra de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya que havien aprovat les Corts al març (el Congrés) i al maig (el Senat).  El Sí es va imposar també a Canet.

Festa Major 2006 Al juny vam batejar l'Escola d'Adults amb el nom de la professora Maria Saus. Els problemes amb la recepció dels canals de televisió, va fer que editéssim un full informatiu explicant el per què del mal senyal i com es podia solucionar el problema.  Però si no vèiem bé la televisió, no ens faltava entreteniment al poble. L'Ajuntament i el Castell de Santa Florentina signaven un nou conveni de col·laboració per a la celebració de la vuitena edició del Festival de Música Clàssica, amb descomptes per la gent de Canet. I evidentment, estàvem de Festa Major.

La inauguració de l'aparcament subterrani de la riera Gavarra ha estat, sens dubte, una de les  notícies més esperades de l'estiu. L'1 d'agost entrava en funcionament.

Juliol 2006

L'Ajuntament explicava a l'estiu, el sistema de recollida selectiva de Canet als turistes. Promoció Econòmica preparava per aquestes dates els cursos que s'oferirien de cara al setembre, gratuïtament, als ciutadans. I aquest web estava de celebració, estrenàvem un nou aspecte, més àgil, accessible i dinàmic. 

Agost 2006

regidors a l'Hospital 2006 A l'agost aprofitàvem les vacances per asfaltar de dalt a baix, les rondes de Canet. I rebíem l'excel·lent notícia del retorn dels avis a l'Hospital residència Guillem Mas, després de 10 mesos fora a causa del trencament d'un dels ancoratges que subjectaven el mur posterior de l'edifici.

I s'iniciaven, finalment, les obres de construcció de la segona escola pública, tan reivindicada per la comunitat social i educativa de Canet i tan necessària a causa de la saturació d'alumnes al CEIP Misericòrida.

Setembre 2006

Al setembre celebràvem la Festa Major petita  amb la Diada de la Mare de Déu de la Misericòrdia i l'11 de Setembre com a dies clau.
Vam saber que el Ministeri de Medi Ambient havia adjudicat la construcció dels passos subterranis d'accés a la platja de Canet. I sortia al carrer el document gràfic Viure Canet(2), document que ens mostrava en imatges el procés de canvi del nostre poble, des de tots els vessants, quan a territori, quan als serveis a les persones i quan a la promoció local.  Turisme enllestia les activitats de dinamització dutes a terme durant la temporada d'estiu amb la primera Triatló de muntanya Vila de Canet i els seus veïns de la Casa museu embalaven quatre peces de la seva col.lecció perquè formessin part de dues exposicions als Estats Units.


Octubre de 2006

L'octubre el vam començar amb una rialla. El Circ Cric de Tortell Poltrona va instal·lar-se a la Carbonella durant un cap de setmana. Paral·lelament, s'inaugurava al passeig Marítim l'exposició A tota pastilla, una manera entretinguda d'explicar als joves tot el que envolta el perillós món de les drogues.

primera pedra al CAP  Vam celebrar dos actes molt importants per Canet, a l'octubre. La consellera Marina Geli venia fins a Canet per posar amb nosaltres la primera pedra del nou Centre d'Assistència Primària.  I el Ple de l'Ajuntament aprovava inicialment el projecte i la realització de la primera fase de les obres de l'Odèon.

L'Ajuntament rebia una subvenció per digitalitzar les actes municipals des de 1815. Per la seva banda, la Policia Local detenia dos joves per conducció temerària al nostre terme municipal i els alumnes de l'Escola Taller Rubèn Marsol, visitaven a Barcelona l'exposició Hi havia una vegada Txernòbil. Cultura ens presentava una nova edició del cicle Canet Cançó d+6.

Novembre 2006

Estoig i llibre dels cupons del botiguer L'1 de novembre es van celebrar eleccions al Parlament de Catalunya. Des de Comunicació publicàvem puntualment els resultats a Canet.  Neixia un nou projecte que, com el Canet M'agrada i el Canet pas a pas, unia història, comerç i promoció local. Es tracta del Pinzellades de Canet, un exclusiu regal en forma de joc de la memòria.

Caserna Guàrdia Civil - enderroc Celebràvem també al novembre la setmana dels drets dels infants i els joves preparaven el primer cap de 7mana jove que, curiosament, se celebrava en dijous i divendres.

Vam encetar un nou projecte, el mercat d'intercanvi. I l'Ajuntament començava a multar aquells ciutadans que abandonessin els residus al carrer, iniciativa que va causar un cert enrenou i ens va fer sortir més que de costum als mitjans de comunicació. Tot això mentre dèiem un adéu definitiu a l'antiga caserna de la Guàrdia Civil i convertíem el solar en un aparcament públic.

Desembre 2006

dibuix exterior futura piscina municipal Acabàvem el 2006 inaugurant l'espai lúdic per a la gent gran al passeig Marítim i albirant la realitat d'un dels projectes més demanats per la població durant molts anys, la piscina municipal(2). També sabíem a qui s'adjudicaven les obres de l'Odèon.

I vivíem, com sempre, unes guarnides i completes festes de Nadal

^