ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Odèon inicia nova etapa amb una gran festa ciutadana
PUBLICAT Dilluns, 18.12.2023
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

La inauguració de dissabte, que va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès i de la vicepresidenta 3a i diputada de Cultura de la Diputació de Barcelona, Candela López, va aplegar ciutadania, entitats i autoritats a la plaça 1 d'Octubre, per gaudir junts de la Festa Grossa per a la inauguració de la Sala Odèon del TMC. 

Àlbum de fotografies 

Vídeo resum


Ara sí que sí!  Canet ja disposa de les dues sales del Teatre Municipal, la Sala Centru, inaugurada al febrer de 2022 i la Sala Odèon, inaugurada aquest dissabte, 16 de desembre. 

Odèon - imatges

El TMC doncs, aixeca el teló perquè art, cultura i música pugin a l'escenari i ens ofereixin una programació estable que donarà vida cultural no només a Canet, sinó a tota la comarca. 

La inauguració de l'Odèon ha estat preparada al milímetre. Han estat setmanes i setmanes de planificació, reunions i assajos i s'ha comptat amb la participació activa d'entitats, empreses col·laboradores i departaments municipals. 

Paral·lelament, l'Associació Cultural Plataforma Odèon, sense la qual avui no tindríem les portes del teatre obertes, també ha treballat de valent per viure i fer viure al màxim aquest esdeveniment. 

Odèon - imatges

L'activitat principal de la inauguració es va desenvolupar a la plaça 1 d'Octubre, a l'exterior de l'Odèon. Un vídeomapping projectat a la façana i una Passarel·la d'Arts amb la participació de les entitats locals que fan tot l'any que la cultura i la festa siguin possibles al municipi, van ser els moments estrella. Teatre, dansa, música i foc van transitar per la balconada, alternant imatges i personatges reals.  

Abans de la Passarel·la d'Arts, vam poder fer una mica d'història, amb alternança d'imatges en vídeo i d'icones de l'Odèon de fa anys, com el Sol i la Lluna de Comediants. 

Odèon - imatges

I després de la Passarel·la, just abans dels Parlaments de les autoritats, com no podia ser d'altra manera a Canet, el foc va ser protagonista. L'Odèon i l'església parroquial van quedar il·luminats per les torxes dels Diables i focs artificials. 

 Ens hi ha acompanyat el president de la Generalitat

La inauguració ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, el Molt Honorable Sr. Pere Aragonès.  La confirmació de la seva visita va afegir pressió a la preparació de l'esdeveniment, però també molta il·lusió, per la importància del seu càrrec i perquè volgués acompanyar-nos en un dia tan especial. 

Aragonès va ser rebut a l'Ajuntament per l'alcalde Pere Xirau i pels portaveus dels grups polítics amb representació municipal. Després de signar al Llibre d'Honor, la comitiva va desplaçar-se fins a la plaça 1 d'Octubre, per afegir-se als actes d'inauguració. 

Inauguració Odèon

A més a més del president de la Generalitat, també van ser amb nosaltres en aquest dia tan especial, la vicepresidenta 3a de la Diputació de Barcelona i diputada de Cultura, Candela López, exalcaldes de Canet i representants del Consell Comarcal i d'Ajuntaments veïns, com Sant Pol, Arenys de Munt, Caldes d'Estrac, Pineda, Argentona o Sant Cebrià de Vallalta. 

Al torn d'intervencions, just abans de la fotografia protocol·lària davant la plaça de l'edifici, l'alcalde Xirau va tenir un record per les persones que han estat lluitadores actives en aquesta recuperació i que malauradament no han pogut veure el teatre inaugurat de nou. Va agrair la implicació dels exalcaldes i dels regidors d'Urbanisme i també la de les diferents àrees de l'Ajuntament que hi han participat. I especial agraïment per a l'ACPO, l'entitat tenaç i perseverant, que fa més de 20 anys que lliuta per la recuperació de l'Odèon. Sense ells això no hauria estat possible. 

Odèon - imatges

Candela López va citar la coincidència del naixement de la cooperativa La Canetenca amb la de la Biblioteca P.Gual i Pujadas. I va voler ressaltar la importància de la reivindicació ciutadana per recuperar l'ànima de la cultura del poble i pel poble. 

El president Aragonès, que com sabeu és de Pineda de Mar, va reconèixer que Canet fa una mica d'enveja, ara que tenim una infraestructura cultural de primer nivell. Va recordar la seva joventut, quan a Canet es recollien signatures per a la recuperació del vell teatre. Celebra l'accés democràtic a la cultura i per tant, a la llibertat. Ara toca doncs, omplir l'Odèon d'aquests dos ingredients, cultura i llibertat. 

Odèon - imatges

Abans de marxar, les autoritats van poder visitar l'exposició amb la història de la reivindicació de l'Odèon que s'ha instal·lat a la planta baixa, van fer un recorregut pel teatre, de la mà dels arquitectes Dilmé i Fabré i van assistir a la primera representació del teatre, Travy, de la família Pla-Solina. 

El TMC inicia nova etapa, amb programació estable i amb tota la il·lusió i tota l'emoció d'ara sí, per fi, aixecar el teló. 

^