ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El CNIS23 premia l'estratègia de municipi digital i l'esforç pel treball col·laboratiu que impulsa el Consorci Localret
PUBLICAT Dimecres, 18.10.2023
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Municipi digital

El Consorci Localret ha rebut el Premi al millor projecte de ciutat intel·ligent i sostenible i nova agenda urbana per l’estratègia de municipi digital. Ha estat en el marc del "Congreso Nacional de Innovación y Servicios Públicos"(CNIS), celebrat a Madrid els dies 10 i 11 d'octubre. L'Ajuntament de Canet de Mar, a través de la tècnica de Comunicació, participa al projecte Agenda Digital del consorci, en concret al grup de treball "Experiència ciutadana i comunicació clara".


 

Aquesta ha estat la tretzena edició del CNIS, que impulsa el Club de Innovación i que aquest 2023 s'ha centrat en la intel·ligència artificial i la seva aplicació a les administracions públiques. La candidatura de Localret s’ha imposat a la fase final al projecte La Palma Smart Island del Cabildo Insular de la Palma i al Sistema de Inteligencia Turística de la Diputació de Cadis. El guardó ha estat recollit per la nova presidenta del Consorci, Pilar Díaz, acompanyada del Director General, Andreu Francisco.

El jurat dels Premis CNIS ha valorat la capacitat innovadora així com les propostes de Localret de suport al món local en el seu procés de transformació digital. El Consorci, a més, també ha estat finalista en la categoria de millor model de digitalització per l’Agenda digital dels municipis de Catalunya. 

En aquest projecte d'Agenda digital, en concret en l'eix de treball "Experiència ciutadana i comunicació clara", l'Ajuntament de Canet de Mar hi és present a través de la tècnica superior de Comunicació i gestió de la informació.  Tot i que la incorporació s'ha fet de forma voluntària i fora del període laboral, s'hi participa com a personal al servei de l'administració pública, ja que la crida de Localret a participar-hi es va fer al personal de les administracions públiques. 

Espais experiència ciutadanaEl grup de treball es reuneix periòdicament i centrarà la seva aportació a l'Agenda digital, en el testeig d'un tràmit, per valorar-ne la comprensió, accessibilitat i resolució. Per fer-ho, es compta amb el suport de la Direcció General de Serveis Digitals i Experiència ciutadana de la Generalitat de Catalunya. Des d'aquesta Direcció General, es convida la ciutadania a formar part de la base de dades de persones voluntàries a fer testejos de tràmits i serveis digitals, ja que aquesta és la millor manera de saber si allò que fem des de l'administració arriba de la manera adequada i és comprès per la ciutadania. Si voleu formar-ne part, us enllacem amb tota la informació d'experiència ciutadana: Busquem gent com tu!

L'Ajuntament de Canet de Mar és membre del Consorci Localret. Recentment s'ha celebrat el l'Assemblea general anual, al qual ha assistit la regidora de Comunicació, Noves Tecnologies i Turisme, Glòria Jiménez. En aquest congrés s'ha escollit la nova presidenta del Consorci, Pilar Díaz, alcaldessa d'Esplugues de Llobregat. 

Localret - regidora Comunicació

 

^