Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar
En tractar-se d'un ple ordinari, les formacions polítiques de l'oposició poden adreçar precs i preguntes als membres del Govern. En aquest Ple, les podeu veure i escoltar al punt 3:40:00 de la gravació de la vídeoacta.
TORN DE PRECS I PREGUNTES CUP AMUNT
Andreu Graupera manifesta que el seu grup no farà cap pregunta perquè aquest és el darrer Ple ordinari del Mandat i per tant no té massa sentit preguntar, si no haurà resposta (el sistema que s'ha establert durant aquest Mandat és que les preguntes s'han d'entrar prèviament per escrit. Tot allò que s'entri durant el Ple en directe serà respost al següent Ple ordinari). Es queixa que al desembre van fer una pregunta en temps i forma i no se'ls ha respost encara. El regidor Llovet li puntualitza que això no passa amb totes les àrees i que ell sí ha respost el que li han demanat.
PRIMÀRIES CANET
Jordi Castellà exposa dues preguntes que li han adreçat veïns i veïnes de Canet:
La primera és sobre l'avinguda Maresme. De nou, l'ascensor no funciona.
Respon Lluís Llovet. Hi ha un contracte de manteniment per a l'ascensor, però no per al continu vandalisme que aquest aparell pateix. Quan calen peces noves o peritatge, s'arregla, però el procés és més lent.
La segona l'adrecen algunes botigues de Canet, que han fet obres i es queixen que la llicència per fer-les trigui tan de temps, en alguns casos fins a 8 mesos.
Respon Lluís Llovet. Les llicències d'obres menors, es responen normalment en un període de 2-3 mesos. Però si hi ha requeriments de manca de documentació o esmenes, la llicència definitiva es tarda més a atorgar. En algunes obres majors, el procés es complica perquè hi ha diferències d'interpretació entre l'arquitecta municipal i els arquitectes privats i calen documents d'esmenes, requeriments i argumentacions que també allarguen el procediment i els terminis.
Reitera però, que Canet no és dels ajuntaments que tardi en l'atorgament de llicències. Reconeix que hi ha hagut una baixa laboral d'una de les arquitectes de l'Ajuntament durant uns quatre mesos i que això també pot haver provocat retard en alguns atorgaments de llicència.
JUNTS X CANET
Josep A. Massagué intervé per agrair a l'alcalde accidental les bones formes a l'hora de conduir els plens. Agraeix que se'ls deixi parlar i que els plens puguin ser més distesos i agradables.
PSC
Marian Gómez aprofita el torn per fer una reflexió. El seu cavall de batalla durant el Mandat, han estat sobretot els temes de Seguretat i Neteja viària. Al Ple d'1 de juliol de 2022, va dir al regidor de Medi Ambient, Josep M. Masvidal, si tenia constància d'algun incompliment de contracte per part de l'empresa RESMAR, concessionària del servei de neteja viària i recollida de residus. Masvidal li va respondre que no tenia cap constància d'incompliment. Gómez llegeix un document en el qual l'Ajuntament de Canet sol·licita suport tècnic a l'Àrea d'Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona per tal de fer un estudi de compliment de la prestació dels serveis municipals de recollida de Canet de Mar. La resposta ha posat en evidència que hi ha hagut incompliments, com ara no posar adhesius a les bosses deixades incorrectament, alguns horaris i temps de dedicació incorrectes, menys operaris assignats en la recollida d'algunes fraccions, contenidors de vidre excessivament plens, no substitució de maquinària quan s'avaria, import de facturació invariable sense descomptar els serveis no prestats o vehicles sense GPS.
Respon Josep M. Masvidal. El que la regidora Gómez ha explicat, és el que ell mateix portava preparat per respondre a una pregunta feta en un Ple anterior pel regidor Borrego sobre l'estat del contracte de neteja viària i recollida d'escombraries. L'Ajuntament va demanar l'estudi de compliment del servei, gràcies a les subvencions del Catàleg de serveis de la Diputació. Volien que algú imparcial fes un estudi exhaustiu sobre aquest contracte i el seu compliment. Arrel de l'estudi, l'Ajuntament abans de fer la pròrroga de la concessió del servei, ha demanat al Consell Comarcal del Maresme com es pensen resoldre tots aquests incompliments detectats.
Gómez li diu al regidor que l'estudi el van rebre al novembre de 22 i es demana perquè no han dit res durant tot aquest temps.
Els dos regidors protagonitzen un moment tens, que afortunadament tots convenen a donar-lo per conclòs.
Miguel Borrego també vol agrair el bon tarannà actual en la celebració dels plens. Diu que les seves preguntes són reiteratives però que són necessàries perquè interessen molt als ciutadans i les ciutadanes de Canet:
En quin estadi es troba la construcció del segon institut públic Sunsi Mora?
Respon Lluís Llovet. Està aprovat el Pla de reparcel·lació i el d'urbanització del PAU 4. Està va aprovar provisionalment i després definitivament. Ara s'està en el procés d'entrar al Registre de la propietat les diferents parcel·les de cada un dels propietaris dels terrenys. Quan estigui fet el registre, les parts que corresponen a l'Ajuntament es podran cedir a la Generalitat perquè pugui construir el segon institut.
En quin estadi es troba la recuperació de l'espai de la Pulligan?
Llovet torna a dir que és un terreny privat i que hi ha tres actors involucrats, dues empreses i la SAREB, que és qui té els deutes que va deixar l'empresa Pulligan. Estan entre ells en judicis i mentre no hi hagi resolucions l'Ajuntament no pot intervenir, però sí que s'han fet peticions perquè es desencalli tot i creu que a la llarga el jutge s'haurà de pronunciar i permetre a l'Ajuntament poder intervenir a la part proporcional que li correspon a la zona.
Quan es preveu la pèrdua del gran aparcament de terra de La Carbonella? Quina previsió hi ha per solucionar la manca d'estacionaments que la pèrdua d'aquest espai generarà?
Llovet recorda que La Carbonella no és un aparcament, sinó un solar edificable des de fa més de 30 anys. Forma part del PAU 4 i el propietari podrà construir-hi quan ho estimi oportú un cop el PAU 4 estigui del tot resolt.
Els regidors Graupera i Castellà intervenen per demanar un i explicar l'altre, que es pugui fer una expropiació forçosa de la part que li correspon a l'Ajuntament, atenent a l'interès general de preservar un edifici catalogat que està en risc de malmetre's. El jutge hauria d'atendre aquesta urgència. Tothom hi està d'acord.
El regidor Massagué demana si es pot saber quin és el valor econòmic de la zona Pulligan. La resposta es complexa. Llovet li explica que a nivell de crèdit bancari, s'ha parlat d'entre 18 - 22 milions d'euros, entre deutes i interessos. Però pel que fa al preu real del valor dels terrenys, Llovet afirma que la SAREB en alguna ocasió ha parlat de 7 - 8 milions en total, però que és un tema que desconeix i que per tant, no pot informar-ne amb coneixement ni criteri suficient.