ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Comunicats oficials
Comunicat sobre la informació publicada a 'La Vanguardia' sobre la reducció d´aforament de les terrasses de Canet
PUBLICAT Dimarts, 15.09.2020
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
comunicat oficial

Amb relació a la notícia publicada al diari ‘La Vanguardia’ en data 14/09/2020, signada pel corresponsal Fede Cedó, segons la qual la regidora Marián Gómez Téllez  demana a l’alcalde accidental, Pere Xirau l’obertura d’un “expedient informatiu  per depurar responsabilitats  cap als responsables de la Policia Local que van obligar els establiments a reduir l’aforament de les seves terrasses sota amenaces de sanció el passat divendres 4 de setembre” i on s’afirma, de part de la regidora Gómez que “els agents no van “ esmenar l'error l'endemà i no van informar els establiments advertits” i assegura  també que els establiments de Canet de Mar “no disposen dels plànols preceptius per posar les taules a les terrasses, d'acord amb la llicència municipal”:

PRIMER.- L’Ajuntament de Canet de Mar expressa el seu disgust per la publicació d’aquesta notícia no contrastada, ni verificada que no s’ajusta a la realitat. En conseqüència, es demana a la redacció del diari ‘La Vanguardia’ la publicació d’aquest comunicat en aplicació del Dret de Rèplica regulat constitucionalment i que es recull també en la Llei de Premsa i lleis concordants.

SEGON.- Un cop l’Ajuntament de Canet de Mar, el passat 4 de setembre, s’assabenta de la confusió per part dels agents de la Policia Local de Canet de Mar, s’activa un procés per tal d’esclarir els motius pels quals hi ha hagut aquesta confusió per part dels agents.

TERCER.- No és cert que “els agents no van esmenar l'error l'endemà i no van informar els establiments advertits”. Des del cos de la Policia Local es va informar de la confusió per via telefònica a tots els establiments i presencialment, en alguns casos.

QUART. – No és cert que els establiments “no disposen dels plànols preceptius per posar les taules a les terrasses, d'acord amb la llicència municipal”. Des de l’àrea corresponent es notifica a tots els establiments sobre totes les modificacions de normatives que es van publicant i com aquestes afecten el seu negoci. Només hi ha tres establiments que no tenien encara el plànol de distribució de la terrassa. Aquest corresponen a les tres terrasses noves que s’han instal·lat aquest any. Concretament, les terrasses van rebre la notificació de la fase de represa amb el plànol adjunt entre el 10 i el 20 d’agost.

CINQUÈ. – Des de l’Ajuntament de Canet de Mar volem remarcar que la potestat inspectora és una part de la feina administrativa de la Policia Local. Davant les declaracions on s’afirma que els agents van tenir una actitud “altiva i autoritària”, des d’Alcaldia i l’Àrea de Promoció Econòmica s’ha volgut contactar amb diversos establiments que afirmen que és fals que els agents tinguessin una  actitud “altiva i autoritària”.

SISÈ. – La Policia Local de Canet de Mar en cap moment va obligar a ningú a treure les taules immediatament, sinó que la tasca d’inspecció va consistir a informar els establiments que calia retirar les taules de més que havien col·locat i aquelles taules que obstaculitzaven el pas de vianants, cosa que no es pot produir en cap cas.

SETÈ. -  L’Ajuntament de Canet de Mar lamenta la falta de rigor amb la qual està redactat aquest article sense contrastar la informació publicada.

VUITÈ. - Finalment, informar que des de l’Ajuntament de Canet de Mar s’estan duent a terme aquestes inspeccions per tal de fer complir les normatives d’higiene i seguretat vigents per evitar la propagació de la COVID-19 i per la gran demanda ciutadana que es queixa que hi ha diversos establiments que no compleixen amb les mesures.

^