Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Setmana de l´Energia a Canet
PUBLICAT Dilluns, 08.06.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic
Portada Setmana Energia

Un any més, Canet de Mar se suma a la setmana de l’energia que, enguany serà especial i basada en un seguit de recursos virtuals proposats per la Diputació de Barcelona. Aquestes activitats, tenen com a objectiu principal, sensibilitzar a la població sobre la disminució del consum d’energia per tal de poder reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera.

Des de dilluns 8 de juny fins al divendres 26 de juny s’organitzaran diferents jocs interactius, webinars, challengers des de casa, Escape rooms, exposicions virtuals i moltes activitats més que ens ajudaran a ser més sostenibles.

A continuació, us deixem el calendari per tal que us pugueu inscriure i participar en aquestes activitats que estan obertes per a tothom qui les vulgui realitzar i passar una bona estona.

DILLUNS 8 DE JUNY

Us proposem resoldre aquesta ruleta de paraules sobre l’ús de l’energia a casa. Seràs capaç de completar correctament tota la ruleta?

Pots fer el challenge clicant a la imatge.

Ruleta

DIMECRES 10 DE JUNY

Ens ajudes a vèncer l’emergència climàtica? Participa d’aquest Escape Room virtual per tal de poder evitar una gran catàstrofe climàtica. Canet es troba en risc imminent d’inundació i el teu equip i tu sou l’única esperança per salvar el poble. Ens ajudes?  

Només has de fer clic a la imatge per participar:

Escape Room

DIVENDRES 12 DE JUNY

Continuem apostant per un món de colors. Per aquest motiu, l’activitat ‘Vull un món de colors’ ens proposa crear un decorat com a dons fotogràfic per poder utilitzar en esdeveniments de temàtica ambiental amb l’objectiu d’estimular la sensibilització i contribuir a la reflexió  a partir d’aquesta activitat lúdica que estimula la participació de persones amb diferents perfils i edats.

Passos a seguir:

1. Us fem arribar el pòster de sempre, amb el qual es feien els photocall, en bona resolució, perquè el pugueu imprimir. Però no només us el facilitem en color sinó també per pintar, per si us animeu a omplir-lo de colors. Compteu doncs amb dos arxius: ‘unmondecolors.jpg’ ‘unmondecolorsBN.jpg’.

2. En el pòster hem afegit un espai on escriure missatges. Així doncs, els podeu imprimir, pintar o no, i escriure què feu o fareu o penseu s’ha de fer per preservar el medi ambient.

3. Finalment, feu una foto del vostre pòster final, amb el missatge escrit, i compartiu-lo en les vostres xarxes.

Pots descarregar tot el material fent clic aquí:

Món colors

DISSABTE 13 DE JUNY

Juguem amb mots encreuats? Saps que el 95% de l’energia que es fa servir a Catalunya prové de fonts no renovables? L’ús d’aquesta energia provoca importants efectes sobre el medi ambient i les persones. Aprèn quins són amb aquests mots encreuats.

Només cal clicar a la imatge per accedir-hi.

Mots

DILLUNS 15 DE JUNY

Participa d’aquest webinar i aprèn com es pot estalviar des de casa.

Estalvia des de casa és el cicle de tallers virtuals amb directes a Youtube Live que la Diputació de Barcelona organitza per la Setmana de l'Energia 2020 amb coordinació amb els Consells comarcals i mancomunitats amb agències o servei local d'Energia.

L'objectiu principal d'aquesta acció virtual és apropar a la ciutadania i comerços dels municipis - sobretot municipis mitjans i petits - els serveis d'assessorament en estalvi  i eficiència energètica a través d'eines virtuals.

INSRIU-TE A AQUEST WEBINAR

Setmana energia


També us volem recomanar  l’exposició itinerant i interactiva sobre energia i canvi climàtic ‘ Actuem amb energia’.  Saps que el consum d’energia a Catalunya ha augmentat en gairebé un 60%? Saps què és l’energia útil? Descobreix-ho fent clic aquí i visitant aquesta exposició.

DIMECRES 17 DE JUNY

Us proposem participar d’aquest challange per estalviar energia a casa:

PASSOS A SEGUIR:

Per participar en aquest challenge necessitem que us organitzeu a nivell familiar per seguir les següents instruccions:

1. En primer lloc, heu d’escollir un responsable del challenge domèstic energètic.

2. Com consumim l’energia a casa? Us proposem respondre una senzilla enquesta per poder valorar qualitativament com consumiu energia a casa. Això us permetrà obtenir una puntuació i una valoració associada. Es tracta d’una auditoria energètica qualitativa.

3. Un cop tingueu la vostra puntuació, l’objectiu serà millorar-la. Com? Doncs canviant alguns dels vostres hàbits, millorant comportaments associats. Les accions a realitzar poden anar des de comprar bombetes LED per substituir les incandescents, fins a elaborar materials comunicatius propis i ubicar-los per casa per promoure l’estalvi energètic (per exemple, dissenyar etiquetes per posar a la nevera, als interruptors, al termòstat de la calefacció, a les finestres, etc.)

Creativitat al poder!

4. Finalment, us proposem fer un vídeo d’un minut com a molt fent un recorregut per la casa amb tot allò que ha millorat energèticament i les mesures que heu pres. Si ens envieu aquest vídeo el podrem pujar al nostre web i compartir amb altres famílies que així tindran noves idees inspirades en les vostres.

5. Un cop ha finalitzat el projecte, es torna a fer l’enquesta per valorar les punts nous que heu adquirit, que equivalen a un estalvi en el consum d’energia. Us facilitem un diploma conforme heu participat al repte, en el qual podreu afegir vosaltres mateixos quants punts heu millorat en l’estalvi energètic i quin premi us comprometeu a gaudir a nivell familiar.

T’atreveixes a jugar?

Challange

DISSABTE 20 DE JUNY

Per aquest dia proposem fer el test ‘Renovables o no renovables’. T’atreveixes a classificar les diferents fonts d’energia en renovables (aquelles que no s’esgoten i no contaminen) i no renovables (les que s’esgoten i contaminen).

Test

DILLUNS 22 DE JUNY

Comença la setmana de l’energia i et proposem calcular les teves emissions de CO2

Fes servir la calculadora a través d'aquest enllaç.

DIMECRES 24 DE JUNY

Celebrem Sant Joan cuinant d’una manera diferent: amb l’energia del sol.

Cina amb el sol

També proposem que busqueu les energies renovables en aquesta sopa de lletres.

DIVENDRES 26 DE JUNY

Últim dia de la setmana de l'energia i toca reflexionar sobre què s'està fent des dels pobles ciutats.

Què estem fent des de pobles i ciutats per estalviar energia i frenar el canvi climàtic? Et mostrem un seguit d'accions que s'estan duent a terme actualment. Mira't bé la imatge i, quan sàpigues de quina acció es tracta, clica al quadrat que creguis correcte per col·locar cada acció al lloc corresponent!

Joc ultim dia set energia

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^