ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Comunicats oficials
Mor Josep Rovira, alcalde de Canet de Mar entre 1987 i 1999
PUBLICAT Dimarts, 21.04.2020
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Exalcalde Rovira

La tarda del passat 20 d’abril de 2020 va morir, als 97 anys, l’exalcalde de Canet de Mar Josep Rovira per causes naturals.

Josep Rovira, que fins al moment ha estat l’alcalde democràtic que més temps ha ocupat el càrrec amb un total de 12 anys, va fer el salt a la política quan ja portava una amplia trajectòria social i cultural. Rovira va ser l’impulsor de diverses iniciatives lligades al turisme i al serveis socials per la seva vinculació amb la Creu Roja.

L’any 1987 es presenta com a candidat a l’alcaldia amb la formació independentista Canet 2000 quedant en tercera posició en nombre de vots. Tanmateix, aquell mateix any es convertirà en alcalde del nostre municipi gràcies a un pacte a tres entre Canet 2000, Unió de Joves Independents i el PSC.

El llegat de Rovira com alcalde de Canet de Mar ens ha deixat importats obres en àmbits tan rellevants com l’urbanístic, el cultural i el patrimonial. Urbanísticament, el llegat de Rovira destaca per la creació de la sortida de l’Autopista C32, el desenvolupament de la zona de can Busquets, la urbanització del Grau o la consecució del Passeig marítim. En l’àmbit cultural i patrimonial cal destacar per donar un impuls al patrimoni modernista del poble. D’aquesta manera, va portar a terme una important rehabilitació de l’Ateneu que va acabar convertint-se en la nova Biblioteca inaugurada en els últims anys d’alcaldia de Rovira. També va treballar perquè la Casa Museu Domènech i Montaner passes a ser municipal i va adquirir l’edifici de Vil·la Flora. Rovira també va ser qui va ampliar l’actual edifici de l’Ajuntament comprant la casa contigua a l’edifici original. En l’àmbit educatiu, Rovira va fer una forta aposta per les escoles taller.

Tot i que Canet 2000 es consolida com a partit l’any 1991 guanyant les eleccions amb una àmplia majoria absoluta, l’any 1995 desapareix perquè Rovira passa a encapçalar la llista de Convergència i Unió. Les diferències entre diversos membres de l’equip de govern marquen el tercer i últim mandat de Rovira a l’Ajuntament de Canet de Mar. Finalment, a les eleccions de 1999, CiU amb Rovira al capdavant només aconsegueix dos regidors i l’exalcalde renúncia a l’Acta de regidor abans de la constitució del nou consistori.

Pep Rovira, com li agradava que li diguessin, va tenir una àmplia trajectòria social. Va ser president, des de la seva joventut, d’entitats com Acció Catòlica, Creu Roja, el Centre d’Iniciatives turístiques o el Club de Vela i comunicativament, destaca per haver apostat per  apropar al municipi la informació local fundant la revista Plaça de la Llenya.

Decret Alcalde Rovira

Decret Alcalde Rovira

Fitxer: decret_alcalde_rovira.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 144,78 kB

^