ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Policia Local multa els ciutadans que no compleixen les mesures de confinament
Les restriccions de mobilitat venen acompanyades de sancions per incomplir el confinament
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic
Cotxe policia local

La necessitat de fer complir amb les mesures de confinament pel Coronavirus decretades juntament amb l'Estat d'Alarma per l'Estat espanyol ha obligat a posar diverses multes entre aquelles persones que no les compleixen. Les sancions poden anar des dels 100 euros fins als 600.000 euros, depenent de la gravetat i la resposta a l'autoritat.

Des del passat dilluns 16 de març, la Policia Local de Canet de Mar ha imposat 34 denúncies: 33 sancions administratives a persones que circulaven pel carrer sense justificació i una sanció penal per desobediència a l'autoritat. Durant tota la setmana s'ha estat duent a terme, per part del cos policial, una campanya d'informació ciutadana que ha acabat amb més de 566 identificacions individuals i 975 identificacions de vehicles al municipi. En cas de detectar persones reincidents, aquestes s'acabaven multant. A partir d'ara les sancions ja seran directes.

Aquestes sancions estan emprades en diferents lleis estatals i contemplen:

Infraccions contra la protecció de la seguretat ciutadana:

  • Multa de 100 a 600 euros a aquelles persones que retirin tanques o altres elements posats per la policia per delimitar perímetres de seguretat.
  • Multa de 601 a 30.000 euros per desobediència o resistència a l'autoritat, així com tots aquells que es neguin a identificar-se.  

Infraccions contra la salut pública:

  • Multa de 3.001 a 60.000 euros a les persones que realitzin conductes que puguin produir risc a la salut de la població.
  • Multa de 60.001 a 600.000 euros a aquelles conductes que suposin un risc molt greu per a la salut de la població o en cas d'incompliments reiterats.

Infraccions contra el sistema de protecció civil:

  • Multa de 30.001 euros a 600.000 euros en cas d'incompliment d'ordres, prohibicions o instruccions que posin en risc la seguretat de la gent.
A partir d'aquest cap de setmana es duran a terme controls de circulació de vehicles als carrers i carreteres del municipi. També es faran controls als hotels, hostals i càmpings del poble per assegurar-se que estan tancats.
El cos d'agents de la Policia Local de Canet volen destacar que des de l'inici de l'estat d'alarma, el pas de vehicles per la N-II s'ha reduït a 30.000 vehicles a la setmana. Aquesta setmana passada ha tornat a baixar el nombre de vehicles que han passat per la N-II en el seu pas per Canet de Mar: 10.782 vehicles dels 43.731 que hi van passar abans del confinament.

 

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^