Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
S'inicia la campanya de conscienciació contra el mosquit tigre
PUBLICAT Divendres, 03.05.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic
Arriba el bon temps i amb ella els mosquits. El més molest de tots, el mosquit tigre. Per tal d'evitar-ne la proliferació, des de l'Ajuntament ens fem ressò de la campanya de la Diputació de Barcelona, llançada a través del Servei de Salut Pública. "Al mosquit tigre, ni una gota d'aigua".

La Diputació presenta la campanya d’enguany per minimitzar els riscos derivats de la presència d'aquest tipus de mosquit. El Servei de Salut Pública posa a l’abast de tothom diferents recursos per tal de controlar aquest insecte dins el marc de la campanya “al mosquit tigre, ni una gota d’aigua”. Entre el material, vídeos i un cartell, per alertar dels riscos d’aquesta espècie.

La manera més efectiva d’evitar la proliferació del mosquit és impedint la posta d’ous i el creixement de les larves. Això només es pot aconseguir eliminant els llocs d’aigua on creixen, que acostumen a ser acumulacions en recipients que es deixen a la intempèrie.  El mosquit tigre pon ous a qualsevol lloc de petites dimensions susceptible de quedar inundat i que contingui aigua durant uns quants dies. Per això, la mesura més eficaç per evitar-ne la proliferació és eliminar els llocs amb aigua on creixen.  

El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l’estiu del 2004. Se’l pot reconèixer per les ratlles blanques al cal, el cos i les potes. Fa entre 4 i 6 milímetres i té activitat diürna. Està molt lligat a l'espècie humana perquè el seu hàbitat larvari són gerres, platets, galledes i altres recipients petits a l'aire lliure amb una mica d'aigua.

No només s’ha d’intentar evitar la presència d’aquesta espècie per l’elevat nombre de picades que produeixen sinó també perquè és una espècie transmissora de malalties.

Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.

Cartell mosquit tigre 2019

Cartell mosquit tigre 2019

Fitxer: Prevencio_mosquit_tigre_2019.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 1,05 MB

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^