Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'OMIC informa sobre les compres per Internet i els seus perills
PUBLICAT Divendres, 26.04.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic

L’últim examen realitzat a la Unió Europea (UE) posa de manifest que comprar per Internet no és tan fàcil ni tan beneficiós per al consumidor com sembla.

Compres per internetLes autoritats europees de protecció al consumidor sospiten que més del 31% de les pàgines web de venda per internet que ofereixen descomptes no tenen verdaderes rebaixes ni tampoc presenten de manera clara quin és el preu rebaixat. A més a més, segons el mateix examen de la UE, al voltant del 60% de pàgines també presenten irregularitats en matèria de protecció al consumidor. El 39% tampoc informa correctament sobre la incorporació de taxes addicionals i, per tant, el preu final acaba sent molt més elevat que el preu ofert inicialment.

Un altre dels punts que l’informe de la UE també ha trobat irregular en algunes pàgines ha estat el del dret a la renúncia de la compra o la manca d’informació de contacte de l’empresa.

El novembre de 2018 va tenir lloc aquest examen europeu que va posar de manifest la desprotecció a què encara s’enfronta el consumidor a través de les xarxa. La legislació europea contempla en la seva normativa, mesures dissuasives per aquest tipus de pràctiques però les considera insuficients. El Parlament Europeu vol proposar un nou reglament amb càstigs endurits per a les empreses que facin males pràctiques amb l’objectiu de reforçar els drets dels consumidors.

Aquest estudi no és el primer d'aquestes característiques que es duu a terme a la UE. Cada any Brussel·les coordina exercicis similars. Se n'han fet també en altres àmbits com el de les ínies aèries, l'electrònica, els serveis de viatge o les telecomunicacions

Us recordem que el pròxim 26 de maig, se celebren eleccions al Parlament Europeu.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^