Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El Ple aprova el POUM per 14 vots a favor i 3 abstencions
PUBLICAT Dijous, 19.03.2015
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic

El Ple celebrat aquest dijous de forma excepcional a l'Aula Magna del CRTTT - Escola de Teixits de Punt, ha aprovat inicialment el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). S'ha aprovat per 14 vots a favor, dels grups municipals de CiU, ERC, UMdC i PP i 3 abstencions, dels regidors del grup municipal del PSC. Ara comença el període d'exposició pública, que els corporatius van proposar que fos de 90 dies.

El Ple celebrat aquest dijous de forma excepcional a l'Aula Magna del CRTTT - Escola de Teixits de Punt, ha aprovat inicialment el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Aquest era l'únic punt d'aquest Ple extraordinari en el qual se sotmetia a votació un projecte de poble, que s'ha estat elaborant des d'inici del Mandat, ara fa 4 anys. L'Aula Magna es va habilitar perquè, d'acord amb el que estableix la legislació, fos Sala de plens de l'Ajuntament. Els corporatius van ocupar la tarima durant l'obertura i la lectura de la part dispositiva per part de la secretària municipal i van baixar a la sala per escoltar l'explicació del regidor d'Urbanisme, Josep M. Masvidal, que va fer un resum del procés d'elaboració i dels resultats del projecte que es portava a aprovació, a través d'un document gràfic i visual que mostrava l'evolució del municipi i tots els punts destacables del nou Pla d'ordenació.  Un cop feta l'exposició, els regidors van ocupar de nou els seus llocs al plenari i els portaveus van fer la seva explicació de vot.

ple extraordinari 19/03/15  ple extraordinari 19/03/15
   

Tots van coincidir a destacar que aquest és un Pla no expansiu, si no de contenció, que no fa créixer el poble sense mesura. De fet, tots els partits polítics formen part de la Comissió de Seguiment de Planejament Urbanístic i han treballat durant tot aquests anys de forma consensuada. El regidor del Partit Popular, Antoni Romero, va destacar que es tractava d'un tema no de partits polítics, si no de poble. I va recomanar a tothom que hi tingués interès, que se'l llegís detingudament perquè és prou important i ens afecta a tots. El representant del PSC, Jordi Planet, va manifestar l'abstenció del seu grup municipal perquè hi havia aspectes que no s'estaven resolent com calia, entre ells, que no hi hagués un pla estratègic. El portaveu del grup d'ERC, Lluís Llovet, va explicar que el seu vot seria un Sí crític, ja que també creia que hi havia algun aspecte poc resolt, com la participació ciutadana o un pla estratègic. Tot i així, va destacar la complicitat que hi havia hagut amb l'Equip de Govern i amb l'equip tècnic i assessor del POUM. El regidor de CiU, Laureà Gregori, va coincidir amb els corporatius que havien proposat que el període d'al·legacions fos de 90 dies i va reiterar la importància d'aquest projecte, que defineix el futur del nostre municipi. La regidora de Medi Ambient, M.Assumpció Sánchez, va demanar la paraula per deixar clar que el manifest crític que circula pel municipi i que està signat per la Comissió del Consell de Medi Ambient, no ho fa en nom del Consell de Medi Ambient.

L'alcalde, Jesús Marín, abans de donar el Ple per acabat, va agrair als grups municipals la seva col·laboració en tot el procés d'elaboració i redacció del POUM i també als tècnics, tant municipals, com externs, que han treballat intensament perquè ahir es pogués fer aquesta aprovació inicial al Ple.

Espai web del POUM

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^