ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'opció d'habitatge d'ús turístic permet ampliar l'oferta local
Cal comunicació prèvia a l'Ajuntament
PUBLICAT Dilluns, 29.07.2013
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

L'Ajuntament, a través de l'Àrea de Turisme, adscrita a Promoció Econòmica, dóna informació sobre l'opció d'habitatges d'ús turístic, una opció d'allotjament que està augmentant actualment a la nostra zona. La Generalitat va fer l'any passat una campanya per regularitzar, categoritzar i promocionar aquesta opció, tant pel que fa als apartaments turístics, com als habitatges d'ús turístic.

A l'apartat de tràmits i gestions del web municipal, dins l'espai dedicat a la casa, hem introduït tota la informació que us cal saber si teniu intenció d'utilitzar aquesta modalitat de turisme. Heu de saber que l'habitatge d'ús turístic està regulat per la Generalitat i s'han de complir uns requisits concrets per poder-ne oferir. Tenen la consideració d’habitatges d’ús turístic aquells que són cedits pel seu propietari, directament o indirectament, a tercers, de forma reiterada i a canvi de contraprestació econòmica, per a una estada de temporada, en condicions d’immediata disponibilitat i amb les característiques que estableix per Decret la Generalitat. S'han de cedir sencers i no se'n permet la cessió per estances.

Cal, sempre, que els habitatges que es designin com d'ús turístic, constin amb aquest concepte a l'Àrea de Turisme. Cal fer-ne una comunicació prèvia a través del Registre general de l'Ajuntament. Aquesta comunicació prèvia inclou una taxa de 57,74 euros, d'acord amb el que estableixen les ordenances fiscals de l'Ajuntament.

Els habitatges d'ús turístic s'estan convertint en una part important del sector a Catalunya. Per aquest motiu se'ls va incloure a la modificació de Llei 9/2011 de promoció de l'activitat econòmica i van formar part d'una campanya de la Generalitat. Per tal de contribuir a la seva potenciació al territori, des de Promoció Econòmica de l'Ajuntament es facilita tota la informació a través de l'Àrea de Turisme, que trobareu a Vil·la Flora.

^