ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Què és la recollida de residus porta a porta?
 
Imprimir

És un model de recollida de residus basat en la recollida diària d'una fracció de residus casa per casa, comerç per comerç.

Es promourà que cada casa i cada activitat dipositi diàriament els residus, dins de cada contenidor individual i de forma endreçada, davant del portal, entre les 20.00 i les 22.00 hores, per exemple.

Es proposa que cada dia de la setmana es pugui treure una fracció concreta dels residus (matèria orgànica, paper i cartró, envasos i rebuig), per tal que el conjunt de residus recollits vagin destinats, en la seva totalitat, al reciclatge. El calendari de recollida és el més important, ja que condiciona la freqüència per poder treure les diferents fraccions. En tot cas, en diversos punts del municipi es crearan àrees d'emergència, que seran emplaçaments on hi haurà contenidors de totes les tipologies, perquè davant de qualsevol circumstància estraordinària es puguin dipositar els residus de forma selectiva a qualsevol hora.

En la mecànica del servei hi ha moltes decisions que condicionaran el dia a dia dels canetencs i les canetenques (horari de disposició, calendari de recollida, condicions de lliurament de cada fracció, ubicació de les àrees d'emergència, etc). Per això, des de la Regidoria de Medi Ambient s'encoratja a participar a les diferents taules de debat per tal que la prestació del servei sigui el més consensuada i pràctica possible, atenent-nos a una viabilitat tècnica i econòmica.


Text publicat al butlletí Canet ambiental número 1.
Juliol de 2004

^