ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Què en fem dels residus?
Canet ambiental. Surt al carrer el primer número del butlletí d'informació de medi ambient
PUBLICAT Dimarts, 13.07.2004
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Aquesta setmana totes les llars de Canet rebran el primer número del butlletí Canet ambiental, una publicació de la Regidoria de Medi Ambient que neix amb la intenció d'explicar els objectius de Canet en aquest àmbit i que busca la implicació de la població a l'hora d'escollir la manera de ser més respectuosos amb el medi ambient.

dibuix un munt de brossaEl primer Canet ambiental exposa la necessitat d'implantar un nou model de recollida selectiva també de la matèria orgànica. La proposta de l'Ajuntament és la de fer una recollida de residus porta a porta (com ja es fa ara a molts punts de Canet), però de manera selectiva. És a dir, els canetencs i les canetenques haurem de seleccionar a casa nostra (també els comerços) els residus i els traurem uns dies determinats.

Què és la recollida de residus porta a porta?

En la mecànica del servei de recollida selectiva porta a porta hi ha moltes decisions que condicionaran el dia a dia dels canetencs i les canetenques, com ara l'horari de disposició, el calendari de recollida, les condicions de lliurament de cada fracció, la ubicació de les àrees d'emergència, etc). És per això, que la Regidoria de Medi Ambient encoratja la població a participar a les diferents taules de debat que es fan aquest juliol de 2004 per tal que la prestació del servei sigui el més consensuada i pràctica possible, atenent-nos a una viabilitat tècnica i econòmica.

dibuix contenidors escombrariesAquests dies haureu vist pancartes a diferents punts de la població amb consignes que criden la gent a fer debat sobre el reciclatge i la recollida d'escombraries. La Regidoria de Medi Ambient ha organitzat cinc jornades de debat a diferents punts de la població perquè tothom pugui escollir-ne una, bé per proximitat geogràfica, bé pel dia en què es fan i pugui anar-hi a dir la seva i a escoltar altres opinions.

Els debats es fan a les 8 del vespre als punts següents:

  • Dilluns 19 de juliol, a la Biblioteca P.Gual i Pujadas
  • Dimarts 20 de juliol, al local del Club Petanca -ronda Anselm Clavé
  • Dimecres 21 de juliol, a la llar d'infants municipal El Palauet
  • Dijous 22 de juliol, al local de l'Associació de Veïns 11 de Setembre -plaça 11 de Setembre-
  • Divendres 23 de juliol, a Vil.la Flora


  • Dilluns 26 de juliol: jornada de debat amb comerços i activitats. A Vil.la Flora, també a les 8 del vespre

Medi Ambient vol que tots i totes participeu en aquest procés de recollida que és previst que comenci abans d'acabar aquest any 2004. A més a més dels debats, podeu fer arribar idees i suggeriments personalment, per carta adreçada a l'Ajuntament (c/Ample, 11) o mitjançant aquesta adreça electrònica. També hem elaborat un formulari que podeu omplir amb les vostres opinions i que rebrà directament l'Àrea de Medi Ambient.

dibuix pensador amb brossa

Els costos de gestió dels residus

La recollida porta a porta a Catalunya i a Europa

La deixalleria de Canet de Mar


Nota de premsa del primer debat ciutadà (19/07/04)

Informació publicada el dimecres 14 de juliol

^