ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
GUIA: Tot el que cal saber sobre la Fase 2 de la desescalada
PUBLICAT Dimecres, 27.05.2020
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Card fase 2

Aquest dilluns dia 1 de juny, Canet de Mar entrarà a la Fase 2 de la desescalada per arribar a la “nova normalitat” prevista per l’Estat espanyol per a finals d’aquest mateix mes. Canet ha fet al pas a aquesta fase després que el Govern espanyol hagi acceptat la demanda de la Conselleria de Salut de fer avançar de fase la Regió Sanitària de Girona.


Consulta totes les modificacions:

Franges horàries

  • S’eliminen franges horàries dels nens, que ara podran sortir tants cops com vulguin, durant tot el dia i s’elimina el límit d’un quilòmetre de distància.
  • S’eliminen franges per a la pràctica esportiva i passejar, tot i que es mantenen per a col·lectius vulnerables, com ara la gent gran que seguirà sent de 10 a 12h i de 19 a 20h.

Esports i passejades

Es permet passejar i fer esport de manera individual, és a dir, sense que hi hagi contacte físic (córrer, bicicleta, patinar...). Es pot passejar i fer esport en grups de fins a 15 persones, però és imprescindible mantenir la distància interpersonal de seguretat.

Els passejos i l’esport es podran fer més enllà del propi municipi.

Àmbit personal
Es permeten les reunions de fins a 15 persones, en espais tancats i a l'aire lliure, sempre mantenint la distància de seguretat de 2 metres entre cada individu.

Mobilitat

Circulació per la unitat territorial de referència (Regió Sanitària de Girona) en grups d’un màxim de 15 persones. No es pot sortir de la teva àrea sanitària, excepte per causes justificades o de força major, que inclouen els desplaçaments als centres de treball per motius laborals, professionals o empresarials, l’assistència sanitària, la cura o atenció de persones amb necessitats i el retorn al domicili.

Mobilitat fase 2

Terrasses i restauració

Es permet l'obertura de terrasses al 50 % de la seva capacitat. És obligatòria una distància de 2 m entre cada taula i implementar mesures de desinfecció constants.

Obren els interiors de bars i restaurants a un 40 % de la seva capacitat. No es permet encara l'autoservei. Tampoc es pot consumir a les barres.

Bars i restaurants fase 2


Comerços

Es permet l'obertura d'establiments sense cita prèvia. L'aforament màxim per als comerços serà del 40 % de la capacitat habitual de l'establiment.

Es permet l'obertura dels centres comercials, amb aforament limitat al 40 % i zones comunes encara tancades.

Comerç modificat fase 2

Mercat setmanal

Limitació a un terç dels llocs habituals autoritzats, i control de l’afluència dels clients per garantir la distància de 2 metres. Els productes no podran ser manipulats pels consumidors. Consulta aquí tot la informació.

Llocs de culte

Es permet l'obertura dels llocs de culte, amb un aforament màxim del 30 % de la capacitat habitual. Consulta aquí tota la informació concreta de la Parròquia de Canet de Mar i el Santuari de la Misericòrdia.

Vetlles

Es permeten però amb un nombre màxim d'assistents: 25 persones a l'aire lliure; 15 persones en espais tancats. És obligatori portar mascareta i mantenir una distància de 2 m entre cada individu.

Hoteleria

Es permet l'obertura d'hotels i allotjaments turístics. Reobertura al públic de les zones comunes sempre que no se superi un terç de l'aformanet.

Les activitats d'animació o classes grupals (preferentment a l'aire lliure): màxim de 20 persones, evitant l'intercanvi d'objectes i respectant la distància de dos metres. En cas de no ser possible serà obligat l'ús de mascareta.

Educació i formació

Educació: reobertura de centres i activitats presencials en àmbit educatiu no universitari mantenint la formació telemàtica si és possible.

Formació: reobertura d'autoescoles, acadèmies i similars, amb limitació a un terç de l'aforament. Les pràctiques de conducció: cal portar mascareta i desinfectar el vehicle després entre cada alumne.

Cultura

Es permeten actes i espectacles en espais tancats amb l'ocupació d'un terç de l'aforament autoritzat i amb 30 persones de públic com a màxim. També actes en espais a l'aire lliure amb l'ocupació d'un terç de l'aforament autoritzat i amb un públic màxim de 200 persones, sempre assegudes.

Cinemes, teatres i sales de concert ja poden obrir també, però només fins a un terç del seu aforament i amb un límit màxim de 400 persones.

Biblioteca

La Biblioteca P.Gual i Pujadas i l’Arxiu municipal del Canet tornen a obrir les seves portes amb cita prèvia. Aquí pots consultar tota la informació.
L’àrea de recepció de visitants inclourà elements i barreres físiques de protecció. Les àrees d’accés públic es sotmetran a una neteja i desinfecció selectiva i s’exclourà aquelles on no es puguin aplicar aquestes mesures. No es podran utilitzar elements comuns d’ús tàctil, com les audioguies o els fulls informatius de mà.
Els espais de consulta, els ordinadors i els catàlegs s’hauran de desinfectar després de cada ús. Les sales infantils romandran tancades.

Centres residencials

Es permeten visites a centres de persones discapacitades, habitatges tutelats i residències de gent gran.

Instal·lacions esportives

Les instal·lacions esportives que restaven tancades respecte la Fase 1, Pavelló Municipals d'Esports i el Camp de Futbol, podran tornar a obrir sempre per l'ús individual. Per tant, els clubs hauran de continuar aturats i no es po dran fer esports de contacte.

Per fer ús d'aquestes instal·lacions caldrà demanar cita prèvia.

Vehicles

Vehicles privats:
Les persones que visquin juntes en poden utilitzar tots els seients i anar-hi sense mascareta. Si viatgen persones que no conviuen habitualment, en els turismes de fins a 9 places poden anar-hi 2 persones a cada fila de seients, mantenint la distància al màxim i amb mascareta.

Transport públic en vehicles fins a 9 places:
Només poden seure juntes persones que convisquin al mateix domicili. Si no és el cas, sempre s'haurà de deixar un seient de separació. És obligatori portar mascareta.

Transport públic en altres vehicles:
És obligatori portar mascareta. En autobusos i trens, caldrà deixar un seient de separació (només si l'operador ho permet, podran seure juntes les persones que convisquin). En els autobusos, la fila darrere del conductor sempre quedarà buida.

Motocicletes i ciclomotors:
Hi poden viatjar juntes dues persones si conviuen habitualment o si porten casc integral amb visera o mascareta. En tots dos casos l'ús dels guants serà obligatori (s'admeten els guants habituals per a motoristes).

Platges

Es permet perdre el sol, banyar-se i practicar esports aquàtics de manera individual. És molt important complir les obligacions i fer cas de les recomanacions fixades en aquest enllaç.

Es podrà accedir a les platges de la mateixa unitat territorial establerta al pla de desescalada. Es permetrà la pràctica d’activitats esportives, professionals i d’esbarjo a les platges, sempre que es puguin desenvolupar individualment i sense contacte físic, permetent la distància de separació de 2 metres.

Recordeu... Quan sortiu de casa:

Recordeu fase 2

  • Utilitzeu mascaretes
  • Renteu-vos molt bé les mans amb sabó abans i després de sortir.
  • Respecteu la distància de seguretat. Els nens i nenes també ho han de fer.
  • No feu ús del mobiliari urbà (bancs, baranes...).
  • Està prohibit l'accés als parcs infantils i equipaments esportius.

Normes platja - modificat Fase 2

Normes platja - modificat Fase 2

Fitxer: ESTAT_D_ALARMA_5.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 657.1 kB

^