Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El programa de Mentoria amb joves migrats ja és una realitat
PUBLICAT Divendres, 10.05.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic

Mentoria - parellesAquesta setmana s'han constituīt les parelles del programa de Mentoria, la iniciativa que uneix persones voluntāries amb els joves migrats sols que viuen al centre XATRAC del nostre municipi. Mentors i joves s'han conegut aquest dijous, en un acte a la Sala de plens de l'Ajuntament, a la qual hi han assistit el secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amorķs i Georgina Oliva, secretāria d'Infāncia, Adolescčncia i Joventut. També hi eren presents l'alcaldessa Blanca Arbell i les regidores Raquel Serra, Assumpta Revoltķs i Āngels Isart, així com els responsables del programa de Mentoria de la Secretaria d'Immigraciķ i d'Acollida del Consell Comarcal.

La resposta d'entitats i veīns a la crida de participaciķ al programa, ens ha permčs reunir 15 parelles de joves i mentors, que ahir, finalment, es van veure les cares. Les persones mentores han passat una entrevista de selecciķ i han rebut formaciķ com a mentors. El perfil dels nostres mentors és ben divers, des de professionals liberals, professionals de la pedagogia i la docčncia ja jubilats, persones amb una llarga trajectōria de voluntariat, mares i pares de família ...

A partir d'ara, cada parella establirā dies i hores per trobar moments per compartir. L'objectiu és que aquests nois puguin vincular-se amb la societat d'acollida i construir el seu projecte de vida. Per aixō, la Mentoria consisteix en trobades periōdiques entre jove i mentor o mentora, que s'enfoquen cap al coneixement i la participaciķ a la societat, l'acompanyament en la formaciķ lingüística i laboral i, en general, en l'assoliment dels objectius marcats en el projecte educatiu individual definit pels professionals que els donen suport.

Amb la Mentoria es vol teixir una relaciķ d'igual a igual, que proporcioni estabilitat emocional i oportunitats al jove i sigui també una experičncia enriquidora per al mentor o mentora. De fet, grācies al programa de Mentoria s'obre una oportunitat per cončixer-nos entre catalans: els nascuts aquí o els qui fa temps que hi han arribat i els que arriben amb la intenciķ d'iniciar una nova vida d'oportunitats. Cončixer el relat migratori en primera persona i implicar-s'hi és, sens dubte, una bona fķrmula per superar els estereotips i construir una veritable societat acollidora.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^