ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Medi Ambient activa la lluita contra la papallona processionària als pins del municipi
PUBLICAT Dilluns, 08.04.2019
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Larva de papallona processionària L'Àrea de Medi Ambient fa anys que lluita contra la processionària, present a diversos espais verds del municipi. Aquest és un tipus de papallona que, de manera natural, es pot trobar al voltant de totes les espècies de pins del mediterrani i, prop de les zones urbanes, suposa una problemàtica especial a causa de les reaccions al·lèrgiques que poden provocar els pèls urticants de les seves larves.

A Canet, fa anys que treballem retirant manualment les bosses de processionària dels arbres propers als espais especialment sensibles, com parcs i escoles. D'aquesta manera, s'ha aconseguit reduir molt la presència de larves en aquests espais.

Exemple de trampa per a capturar processionària

Com a novetat, aquest any s'han col·locat una cinquantena de trampes als arbres més alts, on més costa accedir a les bosses de processionària, amb l'objectiu de capturar les larves en el moment en què abandonen el niu i baixen cap a terra per enterrar-se. Són unes trampes en forma d'anell i es col·loquen al tronc de l'arbre.

Aquestes mesures preventives segueixen el pla anomenat "Gestió Integrada de Plagues", que substitueix la lluita química per mètodes més respectuosos amb el medi ambient i la salut humana.

Per conèixer més sobre el tema, podeu escoltar l'apartat de medi ambient del programa Ona Maresme del passat dia 2 d'abril de 2019, dedicat a la processionària.^