Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Recomanacions a les persones usuāries del gas butā i del gas natural
PUBLICAT Dilluns, 16.03.2015
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic

infonormaDes de la Policia Local ens fan una sčrie de recomanacions que alerten sobre les falses revisions de gas i gas butā.

Tingueu cura de les revisions del gas:

Desconfieu de les visites inesperades d'empreses instalˇladores de gas que vénen al vostre domicili per realitzar la revisiķ del gas butā o del gas natural, si no heu solˇlicitat expressament i prčviament el seu servei o no han estat notificades per les empreses corresponents.

Demaneu que qui us faci la revisiķ s’acrediti com a empresa instalˇladora de gas inscrita al RASIC. Per verificar si una empresa estā inscrita al RASIC podeu consultar aquest enllaį: infoNORMA: empreses instalˇladores.

No us sentiu pressionats, reflexioneu i no us precipiteu i, davant el dubte, si us ofereixen la revisiķ del gas natural, consulteu amb la vostra empresa subministradora ja que només aquesta és la que ha de fer el control de seguretat de les instal•lacions i aparells.

Si us ofereixen la revisiķ del gas butā, i no és una empresa de confianįa que vosaltres heu contractat prčviament, no obriu la porta de casa vostra.

Pel que fa al gas butā i la revisiķ periōdica, sapigueu que:

La revisiķ periōdica de les instalˇlacions fixes de gas butā s'ha de fer cada 5 anys.

La persona titular és qui ha de solˇlicitar a una empresa instalˇladora de gas de confianįa la revisiķ reglamentāria. Si no coneixeu cap empresa instalˇladora de gas, solˇliciteu informaciķ als gremis d'instalˇladors.

Heu de tenir cura de la realitzaciķ de la revisiķ periōdica per part d'una empresa instalˇladora de gas degudament inscrita al RASIC, demaneu-li un pressupost detallat i complet abans de la realitzaciķ del servei. Les empreses han de tenir a disposiciķ dels clients, redactada almenys en catalā, la tarifa de preus dels materials, de la mā d'obra, dels transports i/o desplaįaments i de qualsevol altre servei ofert.

Si algú us ofereix fer la revisiķ, abans de deixar entrar algú a casa vostra, demaneu-li primer el nom o NIF com empresa i consulteu si estā inscrita a Infonorma.

No és obligatori que signeu cap contracte de manteniment amb una empresa, i compareu preus.

El tub flexible s'ha de canviar quan caduca i el regulador quan s'ha fet malbé.

Una estufa de butā o una cuina mōbil amb una sola bombona connectada per un tub flexible no necessiten passar la revisiķ periōdica. Ara bé, la persona titular o usuāria ha de tenir en bon estat d'ús l'aparell i la petita instalˇlaciķ associada (regulador acoblat a l'envās i tub flexible). És molt important que comproveu la caducitat del tub flexible que connecta l'aparell i que el reemplaceu abans que caduqui. Els reguladors acoblats a l'envās no tenen caducitat.

Quan l'instalˇlador autoritzat hagi realitzat la revisiķ, enganxarā un adhesiu que n'acrediti la data i serveixi de recordatori per a la propera, i també lliurarā un certificat de revisiķ al propietari, guardeu-lo!  La revisiķ periōdica es pot pagar amb qualsevol mitjā que acordin el consumidor i l’empresa instalˇladora.


Pel que fa al gas natural i la inspecciķ periōdica, sapigueu que:

L'empresa subministradora de gas natural estā obligada a fer una inspecciķ periōdica de les instalˇlacions de gas natural i aparells de gas en servei dels seus abonats. Es realitza cada 5 anys per persones acreditades per l'empresa distribuīdora del gas.

Té un cost econōmic a cārrec de la persona titular de la instalˇlaciķ, es tracta d'un import fixat en la Resoluciķ ECF/969/2007, de 2 de marį, per la qual es fixa l'import de les inspeccions periōdiques de gas.

L'empresa subministradora de gas natural ha de comunicar als veīns de la finca, uns dies abans i mitjanįant un avís, quin dia passarā a fer-la.

També inspecciona les instalˇlacions comunes de la finca.

Comproveu la data de la darrera revisiķ i quan heu de passar la propera.

La inspecciķ periōdica genera el certificat d'inspecciķ, que us lliurarā la persona que ha realitzat la inspecciķ, i que té una validesa de 5 anys. Guardeu-lo.

Aquestes inspeccions es cobren únicament a la factura de subministrament, mai en metālˇlic o targeta directament a tčcnic.

Si teniu qualsevol dubte, podreu posar-vos en contacte al telčfon d'Atenciķ Ciutadana de la Generalitat de Catalunya 012.

Altres consells de seguretat de la Policia Local

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^