ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Campanya específica sobre la Deixalleria, la Minideixalleria i la recollida d'oli vegetal
PUBLICAT Dijous, 05.03.2015
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Dins la campanya general de sensibilització sobre la recollida selectiva que iniciem aquest mes de març, llancem una acció de sensibilització específica sobre l'ús de la Deixalleria, la Minideixalleria i la recollida d'oli vegetal.

campanya medi ambient - oli reciclatEn el marc de la campanya general de sensibilització sobre la recollida selectiva dels residus, es desenvolupa també durant aquest mes de març una campanya específica sobre el servei de Deixalleria i la recollida d’oli de cuina usat.

Així, a partir del dia 18 de març, totes les llars de Canet rebran un fulletó informatiu on es donarà a conèixer l’existència de dos equipaments municipals molt importants: la Deixalleria municipal i la Minideixalleria que és a la Plaça Mercat. La finalitat de la campanya és que tothom sàpiga que existeixen aquestes instal·lacions i que se sigui conscient de la importància de fer-ne ús per portar-hi sobretot els residus especials (perillosos) que generem a casa, però també els voluminosos (fusta, runes, ferralla, etc.). Així sota el títol Què hem de portar a la Deixalleria, podrem consultar quins residus s’han de portar.

Alhora s’informa que si tenim poca quantitat de residus, utilitzem la Minideixalleria de la Plaça Mercat, excepte per als residus que es recullen amb el servei porta a porta. I també s'hi detalla el servei gratuït de recollida de mobles o andròmines, al qual s'ha de trucar (93 751 00 96).

Aquesta campanya específica incorpora el missatge de la importància de recollir l’oli de cuina (vegetal) usat de forma selectiva i portar-lo a la Deixalleria o a la Minideixalleria. S’informa del problema que suposa llençar l’oli usat a l’aigüera: sabies que un litre d’oli abocat per l’aigüera pot contaminar fins a 100.000 litres d’aigua potable, i que si arriba al mar forma taques que dificulten la respiració dels peixos i les plantes aquàtiques? Recicla’l. T’ho posem fàcil.

Alhora es dóna la possibilitat de bescanviar un val que s’incorpora al fulletó per un bidó específic per a la recollida d’oli vegetal usat. Aquest recipient es podrà recollir a la OAC de l’Ajuntament, a la Deixalleria i a la Minideixalleria.

^