ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament aprovarà en un Ple extraordinari interposar recurs contra la reforma de l'administració local
Llei de Racionalització i sostenibilitat de l'administració local
PUBLICAT Divendres, 21.02.2014
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

L'alcalde Jesús Marín, convocarà pel dia 6 de març, un Ple extraordinari amb un únic punt, la formalització del conflicte en defensa de l'autonomia local contra la Ley 27/2013, de 27 de diciembre, de Racionalización y sostenibilidad de la administración local (LRSAL).

Aquesta llei de reforma local vulnera clarament l'autonomia local i les competències exclusives en matèria de règim local i d'organització territorial de la Generalitat reconegudes a l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. Per aquest motiu, els càrrecs electes dels partits CiU, ERC, UMdC i PSC, ja han manifestat que votaran a favor d'aquesta formalització de conflicte. El Partit Popular no s'ha manifestat al respecte.

Com que el Ple s'ha de convocar de forma extraordinària, a causa dels terminis legals per presentar el recurs, no hi haurà cap més punt a l'ordre del dia. Per aquest motiu, els regidors que perceben la remuneració de 180 euros per assistència al plenari, en aquesta ocasió renunciran a cobrar-ho.

La LRSAL no respecta els principis que informen la Carta Europea d'Autonomia Local ni tampoc l'autonomia local garantida per la Constitució Espanyola, i elimina el principi de subsidiarietat i de màxima proximitat, imposant mecanismes de control que porten a una dependència jeràrquica. La llei perjudica la ciutadania perquè posa en perill el sistema de prestació dels serveis municipals i, també el sistema de serveis socials de proximitat, allunyant-los de la ciutadania. No aporta millores a l'administració local sinó que la castiga, quan la seva gestió s'ha demostrat molt més eficaç que la de l'administració de l'Estat, essent aquesta la més endeutada respecte el global i respecte la despesa pública que du a terme. Càrrecs electes i treballadors de l'Ajuntament de Canet van manifestar el seu rebuig a aquesta llei el mes de desembre passat.

Per poder presentar el recurs davant del Tribunal Constitucional, cal que ho aprovin per majoria absoluta, una setena part dels ajuntaments de l'Estat espanyol, que són 1.200 ajuntaments. Canet de Mar ho farà el dia 6 de març.

Ordre del dia del Ple

Notícia de la sessió plenària - 7/03/14

^