Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Els bombers publiquen informaciķ grāfica que guia l'actuaciķ en cas d'incendi a la llar
PUBLICAT Dimecres, 12.02.2014
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic

Els bombers de la Generalitat de Catalunya han editat uns quadríptics, amb el suport del Corte Inglés, on s'informa d'una manera molt clara i senzilla de com prevenir i actuar en cas d'incendi a casa.

Moltes vegades, seguint aquestes recomanacions, es podrien evitar situacions trāgiques i de gran perill per a les persones. A la llar ens podem trobar amb situacions de perill d'incendi a la cuina o a l'escala. Els aparells elčctrics també poden ser una causa d'incendi. Quan ens trobem en algun d'aquests casos, els bombers ens expliquen quina ha de ser la nostra actuaciķ. 

Les distraccions a la cuina poden ser fatals, si tenim alguna cosa al foc. Una recomanaciķ molt important és que mai s'ha de tirar aigua si s'encén l'oli d'una paella. L'hem de tapar i decantar-la dels fogons. La mala manipulaciķ de la instalˇlaciķ elčctrica, també pot originar incendis. Pel que fa als aparells de calefacciķ, cal anar molt alerta amb els materials combustibles que sķn a prop d'aparells calefactors. Una situaciķ de molt de risc que no s'ha de fer mai, és eixugar la roba posant-la al costat d'estufes o llars de foc.

Tres consells bāsics: espelmes, barres d'encens o altres elements amb brasa o flama, han d'estar decantats de qualsevol material combustible i han de quedar ben apagats abans d'anar a dormir o marxar de casa.  Si sentim olor de gas, no hem d'obrir cap interruptor (llum, extractor de la cuina ...); hem d'obrir finestres, tancar la clau de pas i avisar la companyia o els bombers. I el tercer consell que a vegades no es té en compte és d'assegurar-se que les cigarretes estan ben apagades abans de llenįar-les a les escombraries.

Llegiu el document que han editat. Hi trobareu quč s'ha de fer en cas d'incendi, quan som a dins de casa i no podem sortir, quan sí que podem sortir de casa o quan l'incendi és en un altre pis i l'escala estā plena de fum.

Quadríptic contra incendis a la llar - 2014

Quadríptic contra incendis a la llar - 2014

Fitxer: quadriptic_incendis_2014.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pāgines: 2
Mida: 1,11 MB

Si us interessa més informaciķ, accediu a la pāgina de la Generalitat de Catalunya.

Entreu també a l'apartat de Consells de seguretat que anem recopilant en aquest web.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^