Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimecres, 12.02.2014

Els bombers de la Generalitat de Catalunya han editat uns quadríptics, amb el suport del Corte Inglés, on s'informa d'una manera molt clara i senzilla de com prevenir i actuar en cas d'incendi a casa.

Moltes vegades, seguint aquestes recomanacions, es podrien evitar situacions tràgiques i de gran perill per a les persones. A la llar ens podem trobar amb situacions de perill d'incendi a la cuina o a l'escala. Els aparells elèctrics també poden ser una causa d'incendi. Quan ens trobem en algun d'aquests casos, els bombers ens expliquen quina ha de ser la nostra actuació. 

Les distraccions a la cuina poden ser fatals, si tenim alguna cosa al foc. Una recomanació molt important és que mai s'ha de tirar aigua si s'encén l'oli d'una paella. L'hem de tapar i decantar-la dels fogons. La mala manipulació de la instal·lació elèctrica, també pot originar incendis. Pel que fa als aparells de calefacció, cal anar molt alerta amb els materials combustibles que són a prop d'aparells calefactors. Una situació de molt de risc que no s'ha de fer mai, és eixugar la roba posant-la al costat d'estufes o llars de foc.

Tres consells bàsics: espelmes, barres d'encens o altres elements amb brasa o flama, han d'estar decantats de qualsevol material combustible i han de quedar ben apagats abans d'anar a dormir o marxar de casa.  Si sentim olor de gas, no hem d'obrir cap interruptor (llum, extractor de la cuina ...); hem d'obrir finestres, tancar la clau de pas i avisar la companyia o els bombers. I el tercer consell que a vegades no es té en compte és d'assegurar-se que les cigarretes estan ben apagades abans de llençar-les a les escombraries.

Llegiu el document que han editat. Hi trobareu què s'ha de fer en cas d'incendi, quan som a dins de casa i no podem sortir, quan sí que podem sortir de casa o quan l'incendi és en un altre pis i l'escala està plena de fum.

Quadríptic contra incendis a la llar - 2014

Quadríptic contra incendis a la llar - 2014

Fitxer: quadriptic_incendis_2014.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 1,11 MB

Si us interessa més informació, accediu a la pàgina de la Generalitat de Catalunya.

Entreu també a l'apartat de Consells de seguretat que anem recopilant en aquest web.