ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Comunicats oficials
Comunicat de l'Ajuntament respecte la factura de l'aigua del primer trimestre de 2013
L'Ajuntament requereix a SOREA que justifiqui i suspengui la regularització de preus aplicada al rebut
PUBLICAT Dimarts, 16.04.2013
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

La factura de l'aigua que han rebut les llars canetenques aquest mes d'abril correspon al consum del primer trimestre de 2013. A partir del dia 15 de març, l'empresa concessionària del servei, SOREA, ha hagut d'aplicar els nous preus, que suposen una rebaixa del 6% respecte al que es pagava fins ara. Això és així perquè l'Ajuntament va elaborar un estudi i el va enviar a la Comissió de Preus de Catalunya. Ara hem rebut el vist i plau de la Comissió i per tant els nous preus es reflecteixen ja en aquest primer rebut de l'any.

Ara bé, a les factures que s'han enviat a les cases es contempla una regularització de la tarifa de l'aigua i una regularització de conservació del comptador que no ha estat acreditada per l'empresa  i que per tant no ha estat autoritzada per l'Ajuntament, com a titular que és del servei. 

Amb una nota informativa a peu de la factura, l'empresa justifica aquesta regularització emparant-se amb el Decret d'Alcaldia 682/2012 de 4 de juny, però en aquest Decret no es dóna en cap cas, autorització a l'empresa per aplicar la regularització tal i com es pretén fer a partir d'ara.

Per tot això, l'Ajuntament requerirà a SOREA, mitjançant Decret d'Alcaldia, la justificació del càlcul efectuat per determinar l'import de la regularització. Mentre la concessionària no aporti la justificació, l'Ajuntament els requerirà també la suspensió de l'aplicació de l'esmentada regularització.

D'altra banda, l'Ajuntament convocarà la Comissió de Seguiment i Control del servei d'aigua al municipi, per tractar aquestes decisions preses de forma unilateral per la concessionària SOREA.

Lamentem que sigui la població de Canet la que estigui patint directament per part de la concessionària SOREA, aquest abús en l'aplicació de tarifes d'un bé indispensable com és l'aigua potable. I lamentem la poca sensibilitat amb què l'empresa tracta aquesta qüestió i més en uns moments delicats en què cal trobar solucions per alleugerir les càrregues econòmiques de les famílies.

factura aigua 1r trimestre

Informacions relacionades

^