ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'agricultura serà el tema central de les Jornades europees del patrimoni 2017
PUBLICAT Dijous, 28.09.2017
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Jornades europees de patrimoni a Canet de MarAvís: activitat ajornada

El cap de setmana del 6, 7 i 8 d'octubre, se celebren les Jornades europees de patrimoni 2017. La nostra participació enguany se centrarà en l'agricultura i el procés de desagrarització que viu la terra. Però sobretot, tindrà com a objectiu principal posar les bases per aconseguir una reactivació de l'agricultura i la pagesia.

Això vol dir que durant tres dies es debatrà sobre present i futur de l'agricultura i s'oferiran propostes que aposten per una agricultura basada en la proximitat, la sostenibilitat ambiental i la cooperació entre persones.

Les Jornades europees de patrimoni les organitza sempre Cultura, però en aquesta ocasió ho farà conjuntament amb Medi Ambient i per tant, giraran a l'entorn del Patrimoni natural.  I s'ha aprofitat el treball guanyador de la Beca Bonal 2016, que feia una diagnosi de l'agricultura a Canet, per demanar als guanyadors que preparessin les jornades d'aquest primer cap de setmana d'octubre.

Jornades europees de patrimoni a Canet de Mar imatge tríptic

El programa és el següent:

DIVENDRES 6 D'OCTUBRE

De 19.00 a 21.00 hores a la Casa museu Domènech i Montaner:

Xerrada - debat: "Agricultura a Canet. Diagnosi i propostes des de l'agroecologia"
Presentació de l'estudi sobre la situació de l'agricultura al municipi i debat sobre la situació de la pagesia i el sistema agroalimentari.
A càrrec de Pep Riera, pagès, sindicalista i activista; Marta G. Rivera, directora de la Càtedra d'Agroecologia i Sistemes Alimentaris de la Universitat de Vic; Roger Soler i Martí, autor de l'estudi i professor de ciència política a la Universitat Autònoma de Barcelona; Abel Sampériz Callís, autor de l'estudi, avaluador independent de polítiques públiques i programes socials que actualment treballa en la recuperació de la finca Can Callís aquí Canet. 

DISSABTE 7 D'OCTUBRE

De 10.00 a 13.00 hores. Ens trobarem davant la Casa museu per fer una Passejada per l'entorn agrícola de Canet. Una caminada per observar els canvis en els usos de la terra en les últimes dècades, visita a finques en actiu i finques en desús. Conversarem amb pagesos sobre el passat, el present i el futur de l'agricultura a Canet. Aquesta activitat és a càrrec de Fot-li castanya!

De 16.30 a 19.30 hores tindrà lloc el taller "Com cultivar aliments cuidant la terra? Estratègies útils davant el canvi climàtic i la crisi energètica. (lloc a determinar).
A càrrec de Sergi Caballero, enginyer multimèdia, agricultor biodinàmic i permacultor expert en vida vegetal; Juan Franco, bioconstructor i dissenyador de permacultura.
Per aquesta activitat cal inscripció prèvia, a través del correu canet.canetmuseu@canetdemar.cat i heu d'indicar el vostre nom, telèfon, l'edat, els temes que us agradaria tractar al taller i si teniu algun vincle especial amb l'agricultura de Canet de Mar.

DIUMENGE 8 D'OCTUBRE

De 12.00 a 13.30 hores. A la Casa museu, Xerrada - tast de productes locals "Reactivem l'agricultura. Presentació d'iniciatives en marxa i propostes a Canet".

Tancament de les jornades amb la presentació d'algunes iniciatives de producció i consum existents a Canet i propostes dels diferents actors per reactivar l'agricultura i articular el sistema agroalimentari local. Clourem amb un tast de productes locals.

jornades europees patrimoni - imatge tríptic


 

^