Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Al gener s'activa el semāfor en fase vermella per reduir les infraccions al pas de la N-II per Canet
PUBLICAT Dimecres, 15.11.2017
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic

semāfor vermell imatge webAquest novembre s'estan instalˇlant els dispositius que permetran detectar els conductors que no respectin els semāfors en fase vermella a dos punts del municipi on hi ha aquesta regulaciķ del trānsit. L'Ajuntament ha detectat molts conductors que no respecten aquesta senyalitzaciķ, la qual cosa ha provocat accidents en més d'una ocasiķ, com els tres atropellaments ocorreguts el darrer any davant l'estaciķ de tren.

Per aquest motiu, s'ha licitat la instalˇlaciķ d'un sistema d'enregistrament ōptic de control de pas de vehicles i infraccions de semāfor. El sistema es troba en fase d’instalˇlaciķ. La previsiķ és que l'1 de desembre comencin a funcionar perō es realitzaran proves durant un mes. El funcionament efectiu del sistema estā previst per l'1 de gener.

L'enregistrament ōptic comprovarā totes les matrícules que circulin per aquest tram, la qual cosa farā possible detectar si el vehicle consta en alguna base de dades policial per algun tipus de delicte o infracciķ. Aquesta lectura quedarā esborrada al cap de 30 dies, mantenint-se només la xifra de vehicles que hi han passat. Només es guardaran les imatges dels vehicles sancionats.

El sistema, conegut com a "foto rojo", només s'activa quan el semāfor estā en vermell, en cap cas abans. Aixō assegura que els vehicles fotografiats i gravats en vídeo sķn només els que se salten el semāfor en vermell. La sanciķ per aquesta infracciķ és de 200 euros i pčrdua de 4 punts del permís de conducciķ.

Els dispositius s'instalˇlaran als semāfors de davant la Comissaria de la Policia Local i a la zona de la riera Sant Domčnec i estaciķ de tren. Seran efectius als dos sentits de la marxa i hi haurā senyalitzaciķ avisant els conductors. La Policia Local farā l'avís corresponent al Servei Catalā de Trānsit i a la Comissiķ de control de videovigilāncia de Catalunya.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^