Ajuntament de Canet de Mar
Pancarta 06
Pancarta 04
Pancarta 01
Pancarta 12
Pancarta 14
Pancarta 02
sant jordi
Pancarta 07
Pancarta 05
Pancarta 03
Canet Rock 014
Pancarta 08
Canet Rock 014
Pancarta 11
Pancarta 13
pancarta 15
Pancarta 09
Pancarta 10
AGENDA
Dissabte, 4 de febrer de 2017  -  2/4 de 7 tarda
Presentaciķ de l´adaptaciķ a Lectura Fācil de M. Pia Ona Verger Fransoy, del Llibre de les bčsties de Ramon Llull / Lectura Fācil: per quč i per a qui?
Activitat de l'Any literari Ramon Llull 2015-2016

L´acte tindrā dues parts diferenciades: a la primera na M. Pia Ona Verger ens parlarā del perquč i a qui va dirigida la Lectura Fācil. A la segona part ens parlarā de l´obra el Llibre de les bčsties de Ramon Llull, que va adaptar a LF amb la idea de posar a l´abast de tothom un home savi com en Ramon Llull, en els seus 700 anys de la seva mort. El llibre ha estat adaptat a un llenguatge planer, i se´n pot assaborir l´essčncia perquč conserva tota la trama.

La Lectura Fācil permet acostar la cultura a diversos colˇlectius que necessiten una empenta (aprenents d´una nova llengua, persones sense hābit lector o amb dificultats de comprensiķ...).

Tot i els set-cents anys que han passat des que Ramon Llull va escriure el Llibre de les bčsties, aquesta obra reflecteix d´una manera fidedigna els mals que des de sempre han duit els humans a la perdiciķ.

Les bčsties del llibre reprodueixen simbōlicament el comportament humā en l´āmbit polític, i el retraten amb una fidelitat bestial d´una actualitat aclaparadora.

M. Pia Ona Verger Fransoy va néixer a Barcelona i actualment viu a Algaida (Mallorca). Va estudiar filologia catalana a la Universitat de les Illes Balears. Ha dedicat més de 30 anys a ensenyar catalā a adults i a joves. Va dur durant anys el Centre d´Autoaprenentatge Paraula, a Palma, on va experimentar que hi ha moltes maneres d´aprendre, i que el més important per adquirir nous coneixements és la motivaciķ i la confianįa en un mateix. Durant anys va ser formadora de professors de catalā, preocupada per engrescar l´alumnat i ajudar-lo a fer aprenentatges eficaįos.

Des de l´any 2014, coherent amb la seva trajectōria professional,  és a l´Associaciķ Lectura Fācil de les Illes Balears ––la qual presideix. L´ALF permet acostar la cultura a diversos colˇlectius que necessiten una empenta a l´hora de llegir. Els clubs de LF que actualment es fan a Mallorca sķn sobretot dirigits a persones majors que no han estat escolaritzades en catalā, i a persones nouvingudes que volen practicar la llengua que aprenen.

El 2015, pensant en els lectors dels Clubs de LF i l´Any Ramon Llull, féu la versiķ del Llibre de les bčsties en LF; com més persones el poguessin llegir, més persones el podrien estimar.

Més informaciķ a: http://www.canetdemar.cat/entitats/llengua i http://www.facebook.com/plcanet

Lloc: Sala Cultural Ramon de Capmany
Ho organitza: Plataforma per la Llengua Canet de Mar. Colˇlabora: Associaciķ de dones Sālvia
Preu: Gratuīt
Tipus d'acte: Literatura
Compartir:Comparteix al facebookCompartir a Twitter
Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar//T.937 943 940 - F.937 941 231//canetdemar@canetdemar.cat