Ajuntament de Canet de Mar
Pancarta 10
pancarta 15
Pancarta 05
sant jordi
Pancarta 13
Pancarta 01
Canet Rock 014
Pancarta 08
Pancarta 04
Pancarta 11
Canet Rock 014
Pancarta 14
Pancarta 09
Pancarta 03
Pancarta 06
Pancarta 02
Pancarta 07
Pancarta 12
AGENDA
Divendres, 20 de gener de 2017  -  2/4 de 8 tarda
Tertúlia: el Banc d'ADN, l'última esperança per als desapareguts a la Guerra Civil
A càrrec de l´Associació del Banc d'ADN de Familiars de Desapareguts durant la Guerra Civil Espanyola i la Postguerra

Cartell ADN - plataforma per la llengua - febrer 2017El Banc d'ADN de víctimes de la Guerra Civil espanyola és un projecte iniciat per la Universitat de Barcelona que recull l'experiència del Laboratori de Genètica Forense de la Unitat de Medicina Legal i Forense d'aquesta universitat. Aquesta entitat, durant els últims sis anys, ha estat recollint mostres d'ADN de persones que busquen les restes d'algun familiar que va desaparèixer a la Guerra Civil i que podria estar en alguna de les tres-centes quaranta-quatre fosses comunes que hi ha oficialment a Catalunya. Així, el Banc custodia ja setanta mostres d'ADN de persones que esperen que s'obrin les fosses per poder comparar el seu ADN amb el de les restes que s'hi localitzin i identificar així els familiars desapareguts.
 
Consegüentment, el Banc d'ADN implica un pas endavant per combatre l'oblit d'un passat que exigeix i mereix justícia, ja que es parteix de la base que trobar i identificar les víctimes no és un dret: és una exigència. És una actuació, doncs, de justícia reparadora.
 
L'acte consistirà en una explicació de les tasques de Genètica Forense que duu a terme el Banc (que compta amb la doctora Carme Barrot, especialitzada en la matèria) i també en ressaltar la importància de la tasca de recuperació de la memòria històrica. Amb aquesta última finalitat, comptarem amb en Marc Malagarriga i en Roger Heredia, que formen part del Banc i que busquen, respectivament, l'oncle i el besavi.
 
El Banc d'ADN és, doncs, l'última esperança per restituir la dignitat als desapareguts a la Guerra Civil. No es tracta d'obrir ferides. Es tracta de permetre tancar-les.
 
Més informació a: http://www.canetdemar.cat/entitats/llengua i http://www.facebook.com/plcanet

Lloc: Sala Cultural Ramon de Capmany
Ho organitza: Plataforma per la Llengua Canet de Mar
Preu: Gratuït
Tipus d'acte: Conferència
Compartir:Comparteix al facebookCompartir a Twitter
Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar//T.937 943 940 - F.937 941 231//canetdemar@canetdemar.cat