Ajuntament de Canet de Mar
Pancarta 13
Pancarta 05
Pancarta 07
Pancarta 11
Pancarta 03
Pancarta 06
Pancarta 12
Canet Rock 014
Pancarta 09
Pancarta 10
Pancarta 01
Pancarta 08
Pancarta 02
sant jordi
Pancarta 04
Canet Rock 014
pancarta 15
Pancarta 14
AGENDA
Diumenge, 29 de gener de 2017  -  12 h migdia
Presentació del llibre: Anar de debò de Borja de Riquer i Permanyer
Els catalans i Espanya

Sinopsi

Fa cinc anys que els catalans vivim una situació política tan excepcional com inesperada: estem davant d'una cruïlla de gran transcendència. L´anàlisi històrica pot ajudar a comprendre els orígens i la natura d'aquest llarg enfrontament entre la ciutadania catalana i les institucions polítiques.

Aquesta obra reuneix escrits del professor Borja de Riquer publicats durant una dècada. D´una banda estudien etapes històriques dels segles XIX i XX, que, a grans trets, se centren en l'anàlisi del lloc i del paper dels catalans en la política espanyola contemporània, i en el sorgiment i l'actuació del moviment catalanista. D'una altra analitzen situacions del temps present, del segle XXI, en articles de premsa.

«Espero que el conjunt d'aquests textos serveixi als lectors per disposar de més elements d'informació amb què assolir una millor comprensió del que ha passat a Catalunya i com hem arribat on som.»

Borja de Riquer i Permanyer (Barcelona, 1945) és catedràtic d´Història Contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha investigat a fons la història política dels segles XIX i XX i del franquisme, i és un dels màxims exponents d´història del catalanisme polític. Fill del filòleg Martí de Riquer i Morera, de Riquer obtingué la llicenciatura a la Universitat de Barcelona l´any 1968. El 1969 va entrar a treballar com a professor a la Universitat Autònoma de Barcelona, on el 1988 va aconseguir la càtedra d´Història Contemporània.

Més informació a: http://www.canetdemar.cat/entitats/llengua i http://www.facebook.com/plcanet

Lloc: Sala Cultural Ramon de Capmany
Ho organitza: Plataforma per la Llengua Canet de Mar
Preu: Gratuït
Tipus d'acte: Literatura
Compartir:Comparteix al facebookCompartir a Twitter
Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar//T.937 943 940 - F.937 941 231//canetdemar@canetdemar.cat