Ajuntament de Canet de Mar
Canet Rock 014
Pancarta 10
Pancarta 05
Pancarta 04
Canet Rock 014
Pancarta 02
Pancarta 08
Pancarta 12
Pancarta 11
Pancarta 07
Pancarta 13
Pancarta 01
sant jordi
Pancarta 14
Pancarta 09
Pancarta 03
Pancarta 06
pancarta 15
AGENDA
Dissabte, 22 d'octubre de 2016  -  6 h tarda
Presentació del llibre: Amb uns altres ulls. La biografia de Montserrat Roig amb Betsabé Garcia
Activitat del Correllengua 2016

Montserrat Roig Fransitorra (1946-1991) va ser una escriptora catalana de projecció internacional. Autora de novel·les i relats, va ser també una implacable periodista. Crítica amb el poder en totes les seves vessants, va saber donar veu a les persones anònimes, als represaliats, als supervivents de les barbàries, als lluitadors. Va formar part de les primeres iniciatives feministes del nostre país i va encarnar la primera generació de dones que, a Espanya, van atrevir-se a agafar el control de la seva pròpia vida. Les seves aparicions a televisió la van consagrar entre el gran públic. Viatgera incansable, inconformista per definició, cosmopolita, la seva projecció internacional com a escriptora va arrancar des de l´aleshores URSS, passant per Europa, fins a arribar als Estats Units.

Pilar Aymerich, Josep Maria Benet i Jornet o Josep Maria Castellet són alguns dels personatges que la van acompanyar a través de tres paisatges històrics fonamentals: l´esperançadora lluita antifranquista dels anys seixanta i principis dels setanta; el llarg passadís de la Transició democràtica, i l´esbalaïdora, atrevida i crítica primera dècada de llibertat a Espanya, els anys vuitanta. El feminisme i la formació d´una consciència política a Espanya –que va ser possible gràcies a una esquerra proactiva i organitzada- van ser factors de primer ordre del miracle espanyol, escenaris en què Montserrat Roig va figurar com una de les seves principals protagonistes. La seva biografia és per si mateixa un capítol fonamental de la nostra història.

Betsabé Garcia (Barcelona, 1975) és escriptora. Després de viure uns anys a Anglaterra, va tornar a Barcelona, on es va llicenciar en Filologia Hispànica a la Universitat de Barcelona. Al seu interès vocacional per la literatura se li va sumar el de la història del pensament feminista contemporani a Espanya i Catalunya, que va treballar mentre es formava com a investigadora en la mateixa facultat. Com a biògrafa, ha portat a terme investigacions a Espanya, Mèxic i Anglaterra, participant també en el Programa de la Memòria Històrica de l´IMEB (Institut Municipal d´Educació) a Barcelona. Col·laboradora en diaris i revistes (El País, Entreacte...), és també autora de diversos llibres, entre els quals destaquen Roc Boronat (amb Jordi Amat), Juguen Dames. L´aventura de les primeres universitàries, L´aventura de volar i Barcelona amb nom de dona.

Més informació a: http://www.canetdemar.cat/entitats/llengua i http://www.facebook.com/plcanet

Lloc: Sala Cultural Ramon de Capmany
Ho organitza: Plataforma per la Llengua Canet de Mar. Amb la col·laboració de Sàlvia
Preu: Gratuït
Tipus d'acte: Literatura
Compartir:Comparteix al facebookCompartir a Twitter
Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar//T.937 943 940 - F.937 941 231//canetdemar@canetdemar.cat