Ajuntament de Canet de Mar
Pancarta 14
Pancarta 11
Pancarta 01
Pancarta 13
Pancarta 08
Canet Rock 014
Pancarta 09
Pancarta 03
sant jordi
Pancarta 02
Pancarta 05
Canet Rock 014
pancarta 15
Pancarta 04
Pancarta 07
Pancarta 12
Pancarta 10
Pancarta 06
AGENDA
Divendres, 28 d'octubre de 2016  -  2/4 de 8 tarda
Presentació del llibre: Matar De Gaulle del nord-català Joan Daniel Bezsonoff
Activitat del Correllengua 2016

Matar De Gaulle«Recreació d´un atemptat contra el general De Gaulle, president de França durant la independència d´Algèria».

L´escriptor de Catalunya del Nord, fill d´un oficial de l´exèrcit francès, recrea el complot d´un grup d´activistes que, ressentits per la independència d´Algèria, van decidir matar el general De Gaulle. Els francesos que vivien a l´antiga colònia, coneguts com a pied-noirs, no van perdonar mai al mític De Gaulle la independència algeriana, que els va deixar de sobte sense pàtria: havien d´optar per una Algèria esdevinguda hostil o per una França que ja no era el seu país i que els mirava indiferent.

A partir del nucli familiar del comandant Vidal, un militar d´origen català instal·lat a Alger, la novel·la presenta la gestació difícil de la independència algeriana, la lluita terrorista d´un bàndol i de l´altre i els detalls del complot contra la màxima autoritat francesa dels anys seixanta.

Brillant, irònic i sentimental, Joan Daniel Bezsonoff torna a les seves passions més fecundes: la història contemporània, la casta militar i llengües tan variades com l´afrikaans i l´occità.

Joan Daniel Bezsonoff (Perpinyà, 1963) és novel·lista. Col·labora al diari El Periódico, al digital e-notícies i a la revista El Temps. Ha publicat, entre d´altres, les obres següents: La guerra dels cornuts (2004), Les amnèsies de Déu (2006), Els taxistes de tsar (2007), Una educació francesa i Un país de butxaca (2010). Ha rebut, entre altres guardons, el premi Just M. Casero, la Lletra d´Or, el premi Crexells i el Prix Méditerranée.

Més informació a: http://www.canetdemar.cat/entitats/llengua i http://www.facebook.com/plcanet

Lloc: Sala Cultural Ramon de Capmany
Ho organitza: Plataforma per la Llengua Canet de Mar
Preu: Gratuït
Tipus d'acte: Literatura
Compartir:Comparteix al facebookCompartir a Twitter
Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar//T.937 943 940 - F.937 941 231//canetdemar@canetdemar.cat