Ajuntament de Canet de Mar
Pancarta 12
Pancarta 11
Pancarta 05
Pancarta 07
Pancarta 04
Canet Rock 014
Pancarta 01
Pancarta 09
Pancarta 14
Pancarta 03
Canet Rock 014
pancarta 15
Pancarta 02
Pancarta 06
sant jordi
Pancarta 08
Pancarta 10
Pancarta 13
COMUNICATS OFICIALS
Aclariments i resposta a la notícia publicada a la versió digital de La Vanguardia el 26/11/15

Comunicat institucional


Arran de la notícia publicada ahir, 26 de novembre de 2015, a La Vanguardia digital sobre determinats fets relacionats amb l’Àrea de Seguretat de l’Ajuntament de Canet de Mar el consistori vol fer els següents aclariments i puntualitzacions sobre determinats aspectes de la notícia en la versió digital, per tal de donar una visió completa dels fets.  En primer lloc, aclarir que cap membre del Govern municipal ha fet cap declaració al respecte perquè aquest és un expedient obert i per tant d’informació reservada.

No obstant això i arran de la informació publicada, puntualitzem:

El juny de 2012, com a resultat d’una activitat de control, es van detectar irregularitats en el procés de cobrament de les multes per infraccions de circulació i de les taxes de grua que es feien des de la comissaria de la policia local. Un cop comprovades,  l’Ajuntament va posar els fets en coneixement de l’autoritat judicial. El Jutjat d’Instrucció número 7 d’Arenys de Mar va investigar-los fins que el 2013 va decidir tancar les diligències d’investigació per entendre que no hi havia proves per identificar l’autor dels fets. Cal dir que, durant la instrucció judicial, només va ser imputada per part del jutjat, no per l’Ajuntament, una auxiliar administrativa adscrita a la policia local que va prestar declaració el 25 de març de 2013. Durant la investigació judicial, la funcionària imputada va seguir treballant sense cap incidència i no hi ha constància oficial de cap denúncia o protesta per part d’ella, o d’alguna persona del seu entorn familiar o laboral, en el sentit que estés rebent un suposat tracte degradant o vexatori per part del responsable de la policia local. En aquest sentit, cal dir que l’actuació en la investigació judicial del sergent esmentat a la notícia es va limitar a declarar com a testimoni i a presentar els informes i la documentació que el Jutjat va requerir a l’Ajuntament.

També es vol deixar constància que la funcionària mai no ha demanat canviar de lloc de treball i que la primera notícia que es té de la situació ara denunciada ha estat l’activació del protocol per a la prevenció de l’assetjament a l’Ajuntament de Canet de Mar. Cal recordar que la imputació formal de la funcionària pels fets investigats pel Jutjat d’Arenys de Mar és de 30 de gener de 2013 i l’activació del protocol es de principis de novembre de 2015. Un cop activat el protocol, l’Ajuntament de Canet de

Mar ha donat immediat trasllat a la Diputació de Barcelona per tal que els seus serveis jurídics es facin càrrec de les gestions i procediments que s’hagin de tramitar per escatir els fets.
En darrer terme, amb relació al precedent que esmenta la notícia, fer palès que la resolució judicial que va acordar la indemnització que s’esmenta està essent revisada pel Tribunal Constitucional arran de la interposició d’un recurs d’emparament. Cas de prosperar el recurs, l’esmentada resolució serà declarada nul•la, el seu beneficiari haurà de retornar l’íntegre import rebut i s’haurà de celebrar un nou judici en què l’Ajuntament podrà desplegar els mitjans de prova necessaris per fer valer el seu dret de defensa i, en aquest sentit, poder traslladar al Tribunal, per a la seva valoració, fets i actuacions de l’exagent demandant que s’han conegut en el marc del treballs de la comissió d’investigació municipal que es van fer durant l’anterior mandat.

Informació publicada el 27 de novembre de 2015
Compartir:Comparteix al facebookCompartir a Twitter
Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar//T.937 943 940 - F.937 941 231//canetdemar@canetdemar.cat